додому Новини До Марійського духовного центру Зарваниці не один рік їдуть паломники з усієї...

До Марійського духовного центру Зарваниці не один рік їдуть паломники з усієї країни та з-за кордону

1291

До Марійського духовного центру Зарваниці не один рік їдуть паломники з усієї країни та з-за кордону. Декілька років тому на території центру побудували унікальну споруду, яку назвали «Українським Єрусалимом». Про унікальність пам’ятки, розповість Назарій Голуб.

Маріїнський духовний центр це – одна з найбільших святинь Української греко-католицької Церкви. Нині комплекс складається із восьми копій-споруд найбільших християнських пам’яток Святої Землі. Проте ідея створення цієї пам’ятки була іншою. Планували збудувати лише копію Гробу Господнього, але парафіяни Зарваницького духовного центру доклались фінансово до того, щоб роботи не зупинялися. Відтак, вдалося звести цілу споруду із пам’ятками Святої Землі, що отримала назву «Український Єрусалим».

Основний об’єкт комплексу – копія Гробу Господнього – головна святиня християнства, вбудована в скелі. Посередині комплексу відтворили копію купелі Витезда з фігурою сидячого Ангела. У Біблії вказано. що у цьому місці Ісус зцілив розслабленого. З правого боку розташовані Левові ворота Вежа Давида. Це найвища споруда в “Українському Єрусалимі”, саме звідси відкривається неймовірний вид. Увесь комплекс копій пам’яток Святої Землі оточують оборонні мури, такі ж, як в Єрусалимі.