додому Новини Додаток “Дія” від держави – це зручний софт для громадян України

Додаток “Дія” від держави – це зручний софт для громадян України

839

Додаток “Дія” вже скачали більше 2-х мільйонів громадян. Застосунок набирає таку популярність через те, що має безліч опцій, які спрощують взаємодію людей з державою. Розповідаємо про переваги детальніше. 

Можливості “Дії”

Отримання сертифіката вакцинації від Covid-19 – це не єдина сучасна опція, яка була впроваджена в роботу програми «Дія», подробиці оформлення цього сертификату можливо знайти на сайті https://meta.ua/news. Поряд з такою опцією реалізовані інші можливості для користувачів софта. Також на сайті Meta.ua періодично публікуються новини, пов’язані з додатком «Дія», щоб громадяни були в курсі нововведень.

Наприклад, для отримання необхідної довідки в місцевому адміністративному органі. тепер українцями не потрібно записуватися на прийом і чекати своєї черги. Досить запустити додаток і подати запит. Державний орган, до якого звертається громадянин, зобов’язаний надати необхідну довідку. Аналогічним чином можна в онлайн-режимі також:

  • отримати виписки даних з різних відомств;
  • відправити пакет документів для запуску різних процесів – відкриття ОФП або її закриття, оформлення паперів з безробіття та ін.;
  • записатися на вакцинацію;
  • оформити цифрове посвідчення водія;
  • зареєструвати народження дитини;
  • отримати страховку на автомобіль;
  • оформити закордонний паспорт та інше.

Тобто за допомогою програми “Дія” люди позбавляють себе від непотрібної бюрократії, економлять особистий час, не шукають державний орган, який би прийняв заявку, прикладають мінімум зусиль для отримання необхідних паперів від держави.

 

Особливості взаємодії з додатком “Дія”

Завантажити його можна безкоштовно з офіційного сайту “Держава і Я” або з магазину додатків App Store (для смартфонів з операційною системою iOS) і Google Play (для смартфонів з ОС Android). Після завантаження необхідно пройти процедуру авторизації, вказавши існуючий номер телефону і придумати цифровий пароль довжиною у 4 символи. Альтернативний варіант авторизації – Touch ID.

Далі потрібно пройти процедуру верифікації через Bank ID, Mobile ID або ЕЦП. Державні центри сертифікації готові надати громадянину ЕЦП при першому ж зверненні. Також за цифровим підписом можна звернутися в приватні акредитаційні центри, які мають офіційний дозвіл від держави.

Всі особисті дані користувачів передаються в надійний дата-центр в зашифрованому вигляді. Тому ймовірність їх крадіжки третіми особами зведена до нуля.