додому НА ГАРЯЧОМУ Для тернопільських студентів жарт із вибухівкою обернувся кримінальним провадженням

Для тернопільських студентів жарт із вибухівкою обернувся кримінальним провадженням

1788

Вранці 18 лютого у туалеті коледжу знайшли предмет схожий на вибухівку. Із підозрілої знахідки стирчали проводи і світло. Саме вони підштовхнули працівників навчального закладу на думку – що у туалет їм підкинули вибухо-небезпечний предмет. Працівники одразу забили на сполох і викликали відповідні служби. 

Директор закладу, каже, служби швидко відреагували на їхній дзвінок. З приміщення коледжу вони евакуювали студентів, педагогів і технічний персонал. І з’ясували – що за предмет підкинули у заклад. Це був згорток гофрованого картону із написом «жарт». Всередині були залишки надувної кульки зі світловим діодом. Співробітники ювенальної превенції встановили, причетні до виготовлення такого «сюрпризу» двоє 15-річних студентів коледжу. Підлітки зізналися: вони лише хотіли пожартувати, а те, що їхні дії призведуть до надзвичайної ситуації – не задумувалися.

Але незнання не звільняє від відповідальності. І тепер студентам загрожує кримінальна відповідальність за хуліганство, вчинене групою осіб. Покарання за це – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Окрім цього, за екстрені служби, які виїжджали на місце події, будуть позиватися до суду на відшкодування матеріальних витрат, заподіяних неправдивим викликом.