додому Новини Де професійно перекласти текст онлайн – огляд популярних ресурсів

Де професійно перекласти текст онлайн – огляд популярних ресурсів

1019

Онлайн-перекладачі служать універсальним інструментом для того, щоб дізнатися зміст того чи іншого документа на іноземній мові. Машинний переклад — це швидке безкоштовне рішення, яке рятує від рутинної роботи навіть перекладачів.

 Платформа M-Тranslate

Дизайн цього ресурсу оцінять любителі мінімалізму. На панелі управління  всього п’ять кнопок. За допомогою перших двох – вибір напрямку перекладу. У меню понад сто мов – і цей список регулярно поповнюється. M-Тranslate починає виконувати своє завдання тільки після натискання стартової кнопки, синхронний переклад не передбачено. З додаткових опцій – клавіша для швидкого копіювання отриманого результату і хрестик для миттєвого видалення тексту.

Завдяки своїй простоті сайт  зручний в будь-якому браузері, включаючи смартфони з невеликим екраном. Онлайн-версія в лічені секунди обробляє навіть великі обсяги тексту. Відсутні обмеження кількості символів. Та перекладач не завжди розпізнає сленг і спеціалізовану професійну термінологію.

Переклад від носіїв мови на Оpentran

У меню перекладача Оpentran є 120 мов. Над багатомовним ресурсом працюють носії мов. Для зручності користувачів найбільш популярні напрямки виведені в окреме віконечко у верхньому рядку. Платформа пропонує користувачам:

  • функцію голосового введення тексту;
  • віртуальну клавіатуру;
  • можливість перекладу веб-сторінки зі збереженням її структури;
  • переклад тексту з HTML-коду, при якому не буде порушений жоден метатег;
  • транслітерацію в кирилицю і латиницю.

Результат перекладу відображається в нижньому полі. Отриманий текст можна скопіювати, зберегти, роздрукувати, поширити, натиснувши відповідну кнопку.

Переклад від Мета

Онлайн-перекладач Meta не виглядає поліглотом: в його меню всього вісім мов –  казахська, польська, латиська та інші. Технологія Trident Software дозволяє працювати як з науковими або діловими тестами, так і з художніми. У Meta Translate більше 140 тематичних, в тому числі вузькоспеціалізованих словників, які надає система Pragma.

Meta справляється з науковою та художньою літературою, грамотно переводить юридичну документацію, допомагає вести ділову переписку. Онлайн-перекладачеві можна довірити і медичну тематику, технічні інструкції, посібники з банківської або бухгалтерської справи.

А ось функція перевірки орфографії подбає про коректність першоджерела і результату. Сервіс також пропонує віртуальну клавіатуру і можливості транслітерації в обидва напрямки. Як бонус від розробників  – код, який можна скопіювати і встановити цей же перекладач на свій сайт.