додому Новини Грибні фермери з усієї України з`їхалися на Тернопільщину, щоб дізнатись особливості вирощування...

Грибні фермери з усієї України з`їхалися на Тернопільщину, щоб дізнатись особливості вирощування грибів на одному із господарств

1599

Розвивати свою справу. Грибні фермери з різних куточків України на декілька днів з`їхалися на Тернопільщину. Тут вони познайомилися з техніками та особливостями вирощування грибів на одній з місцевих фермерських господарств.

Представники грибної галузі України з`їхалися на Тернопільщину. У селах Пронятин та Хатки вони відвідали фермерський бізнес сім`ї Саловських, які понад 15 років вирощують печериці.

Власники ферми познайомили своїй гостей з технологіями вирощування білих та коричневих шампіньйонів в тепличних умовах. Розповіли про ефективність роботи підприємства, управління процесами виробництва на грибній фермі.

На фермі гриби ростуть у дванадцятьох різних камерах. У теплицях для них відтворюють умови чотирьох пір року, щоб максимально наблизити умови вирощування до природніх.

Такі зустрічі, кажуть грибні фермери, дозволяють обмінюватися досвідом та знаннями про спільну справу, розвивати бізнес ефективніше. А ще поділитися проблемами, з якими стикнулися підприємці під час війни та їхнім вирішенням. Зокрема, у напрямку логістики, пошуку насіння тощо.

Учасники заходу переконані, для того, щоб створювати якісний продукт – потрібно постійно вдосконалюватися. Тому раді, що навіть попри складну ситуацію в країні, мають нагоду вдосконалювати свою роботу, а отже і врожай.