додому Новини Головні тонкощі вибору нової та б/у гуми 205/55 R16

Головні тонкощі вибору нової та б/у гуми 205/55 R16

1380

Кожен автолюбитель у певний момент потребує покупки нових шин для своєї машини. Багато легкові машини та кросовери «взуються» в шини 205/55 R16, тому при покупці важливо підібрати відповідний типорозмір. Щоб нова гума прослужила максимально тривалий термін, необхідно з усією відповідальністю підійти до вибору шин. Купити якісну шинну продукцію в Україні ви можете в інтернет-магазині «ТаєрШоп».

У каталозі на сайті https://tireshop.ua/shini/w205/h55/r16 представлений широкий асортимент автопокришок цього розміру різних світових брендів, що дозволить кожному автовласнику знайти потрібні моделі для свого авто.

Ключові моменти вибору нової гуми

Купуючи нові покришки 205/55 R16, необхідно насамперед перевірити відповідність маркування на боковині типорозмірів, зазначених у технічній документації до конкретної машини. Також слід попросити продавця сертифікат для підтвердження високої якості, відповідності світовим стандартам. Якщо продавець не має потрібних сертифікатів, значить варто засумніватися в надійності покришок.

Для оцінки якості гуми слід візуально оглянути шини, що надаються. Варто виділити такі поширені ознаки хорошої шинної продукції:

  • однорідність кольору гуми із зовнішнього та внутрішнього краю;
  • наявність кольорових міток у вигляді смужок і точок, якими виробники позначають шини конкретних типів і партій, і більш легкі та важкі ділянки виробів (потрібно для балансування – як правило, жовті точки розміщуються у місцях, де краще розташувати золотник);
  • обов’язкові цифробукові позначення на боковині (типорозмір, сезонність, індекси швидкості, навантаження тощо);
  • вказівку на боці спеціальних позначень «Е» / «DOT», які підтверджують, що автогума відповідає необхідним вимогам стандартів якості та безпеки;
  • відсутність будь-яких дефектів на протекторній частині та боковинах (дрібні тріщини, шишки та ін.);
  • візуальна «свіжість»: якщо купити нову гуму, але яка була зроблена 2–3 роки тому, то на практиці вона прослужить трохи менше.

Також зазначимо, що наявність червоних позначок на бічній стінці свідчить про повну відповідність стандарту якості, а зелених – про шлюб (якщо шини випущені американськими виробниками, то діє зворотне правило).

Особливості перевірки б/у шин

Більш складне завдання – оцінка стану покришок при покупці гуми з пробігом. Вибираючи використані шини, потрібно звертати увагу на рівень рівномірності зносу протекторної частини, відсутність павутинки з мікротріщин або інших дефектів, дату виробництва. У будь-якому випадку можете навіть не розраховувати, що якісна гума б/у зможе прослужити 4 або більше років, тому рекомендуємо не економити, а відразу купувати цілий комплект нових автошин 205/55 R16.