додому Новини Головні тези з денного брифінгу штабу оборони Тернопільщини 02.03.2022 (ВІДЕО)

Головні тези з денного брифінгу штабу оборони Тернопільщини 02.03.2022 (ВІДЕО)

942
У Тернополі сьогодні, 2 березня провели брифінг штабу оборони Тернопільщини. Головні тези розмови: 
– На Тернопілля заїхала значна кількість зброї для оборони краю, вона продовжує надходити. Є проблеми з шоломами і бронежилетами, її вирішують.
– Вороги можуть «вкидувати» інформацію про те, керівництво держави здалося, ЗСУ здається в полон окупантам тощо. ЦЕ ФЕЙК! Не панікуйте! Адже війну Росія йде не лише зброєю, а й інформаційну. Віримо в ЗСУ! Перемога буде за нами!
– Внутрішньо переміщені особи, зокрема, чоловіки призовного віку, повинні стати членами тероборони, або бути мобілізованим. В іншому випадку це будуть розцінювати, як дезертирство.
– Щодня тричі у день в Тернополі відбуваються навчання з цивільної оборони. Контакти для запису є на сайті Тернопільської міської ради.
– На базі навчального корпусу ТДМУ проводять курси для всіх охочих з основ домедичної допомоги.
– Окупант діє цинічно, тож можливе збиття вишок телезв’язку та проблеми з електроенергією. Якщо таке станеться – усю актуальну інформацію у гучномовець озвучуватимуть із автомобілів ДСНС та Нацполіції, повідомлятимуть офіційні джерела. Скоординуйте алгоритм дій на випадок такої ситуації зі своїми дітьми, рідними та близькими.
– Поліція працює в режимі бойової тривоги на місцях та на блокпостах. Оперативна обстановка – спокійна. Випадків мародерства – немає. Комендантська година з 22:00 до 6:00 виконується.
– На деяких блокпостах додають смуги для гумконвоїв, військових конвоїв, екстрених медичних служб. Людей просять стояти в загальній черзі та не займати ці смуги. – Силовики проводитимуть навчання. Якщо вам буде чутно вибухи – не панікуйте.
– В укриттях Тернополя почали проводити безпровідний інтернет.
– Повітряні об’єкти, які пересуваються Тернопільщиною, це НАША техніка. Чужих поки що не фіксували. За цим слідкують правоохоронці. Намагатись збивати їх не треба.
– Про сигнал сирени дізнавайтесь ЛИШЕ З ОФІЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ: це сторінки Тернопільської обласної військової адміністрації, Тернопільської міської ради, Володимира Труша, Сергія Надала, а також з оповіщень на телеканалах чи радіо. Мобільні застосунки ще на стадії ТЕСТУВАННЯ!