додому Новини Головні тези з денного брифінгу штабу оборони Тернопільщини (05.03.2022)

Головні тези з денного брифінгу штабу оборони Тернопільщини (05.03.2022)

961

Сьогодні, 5 березня у Тернополі провели брифінг штабу оборони Тернопільщини. Головні тези розмови:

– 8 добровольчих батальйонів ТрО уже сформували в Тернопільській області. Зброя є для всіх. Наразі її видають тим, хто задіяний у патрулюванні, охороні важливих об’єктів і чергуванні на блокпостах.

– Перша колона із семи автобусів із Тернопільщини вже повезла гуманітарну допомогу в Харків. Звідти автобуси заберуть харків’ян, які постраждали від обстрілів. Продукти та речі першої необхідності з Тернопільської області також передають залізницею, звороті вагони використовують для евакуації людей.

– Тернопільщина вже прийняла близько 12 тисяч біженців. Їм допомагають із житлом та харчуванням.

– Вночі у Тернополі затримали нетверезого водія на повнопривідному позашляховику. Автівку відібрали та передали на потреби ЗСУ.

– В Тернополі продовжують моніторити рівень радіації. Наразі він в межах норми і без помітних коливань.

– Тернопіль отримує гуманітарну допомогу від закордонних міст-партнерів із Польщі, Литви та Німеччини. Отримане використовують для потреб міста, а також відправляють на потреби Києва, Харкова, Сум та інших населених пунктів України, які цього потребують.

– Волонтерів, які збирають різну допомогу, просять до співпраці із владою. Оскільки є централізована інформація, куди ця допомога потрібна найбільше.

– Тривають атаки на офіційні сайти та сторінки Тернопільської міської ради, а також обласної ради та адміністрації. Наразі їх вдається відбити. Стежте і довіряйте тільки офіційним джерелам!

– Логістику на блокпостах спрощують. Зокрема деякі з них розширюють до двох смуг руху для приватного транспорту, ще одна – буде гуманітарною.

– На полігонах у Білій та Глибочку будуть проводитись стрільби, в тому числі з гранатометів. Прохання до тих, хто чутиме постріли, не боятися та поставитись до такого шуму із розумінням.

– В області ситуація контрольована та спокійна, без грубих правопорушень і важких злочинів. Громадянам дякують за дисципліновану поведінку.

– Голови обласних рад готують спільну заяву на підтримку президента Володимира Зеленського із закликом до Заходу про «Закриття неба» над Україною.

– Пенсії на Тернопільщині у березні почали виплачувати достроково. Укрпошта, станом на 5 березня, вже доставила пенсію у більш як тисячу населених пунктів області.

– Переселенців, які зупинилися в Тернопільській області та мали би отримувати пенсію, просять звернутися в Укрпошту або до Пенсійного фонду. Виплати гарантують усім.