додому Новини ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 03.05.2022

ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 03.05.2022

1518

ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 03.05.2022

– Збільшилася тривалість проходження ЗНО, 2 години

– На Тернопільщині на ЗНО зареєструвалися понад 26 тисяч дітей, з яких 16 тисяч – внутрішньо переміщені особи. Зважаючи на таку велику кількість учасників, на Тернопільщині збільшать кількість закладів, де будуть проводити ЗНО, їх буде понад 20.

– В Україні й, зокрема, на Тернопільщині є проблема з пальним. У Тернопільській ОВА кажуть, що обмеження на продаж пального встановлює кожна мережа автозаправних комплексів окремо. Держава лише регулює ціни. Аби розв’язати проблему з дефіцитом пального, Уряд прийняв рішення про завезення нафтопродуктів з Польщі. У Тернопільській ОВА закликають людей поставитися з розумінням до ситуації та, за можливості, менше користуватись власним транспортом.

– На Тернопільщині вже зареєстрували понад 90 тисяч переселенців. До нас їдуть з найгарячіших точок, зокрема, днями очікують переселенців з Маріуполя, якщо евакуації пройдуть успішно.

– Від початку війни на Тернопільщині народилося 1112 дітей, з них 127 від матерів, які вимушено покинули свої домівки.

– З 2 травня у Тернополі почали працювати 12 садочків. Загалом у чергові садки пішли 840 дітей. Всі дошкільні навчальні заклади, які почали працювати, мають укриття, куди дітей будуть відводити за потреби, кажуть у міськраді Тернополя.

– Наше місто продовжує отримувати та передавати допомогу. Зокрема, легкові та автомобілі “швидкої” передають на передову.

– Тепловізори, приціли та інше обладнання передадуть партнери з Великої Британії, кажуть у міській раді

– До 5 травня тернополяни, які прихистили переселенців, можуть подати заяви на відшкодування за комунальні послуги.

– У Тернополі працюють клуби вивчення української мови для внутрішньо переміщених осіб

– Протягом тижня військова адміністрація запустить цілодобовий кол-центр для допомоги. Туди за потреби зможуть телефонувати переселенці. Номер оприлюднять згодом