додому Новини Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини за 22 квітня

Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини за 22 квітня

1621

ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ (22.04.2022):

– На Великдень мешканців Тернопільщини закликають не ігнорувати повітряну тривогу.

– Тернопільщина прийняла 76 тисяч переселенців, всі вони зареєструвались та отримали необхідну допомогу.

– 14 навчальних закладів Тернопільщини залучені для проведення ЗНО. Загалом на оцінювання зареєструвались понад 10 тисяч дітей, є серед них і внутрішньо переміщені.

– Понад 130 тисяч продуктових наборів відправили з Тернопільщини в області, де ведуться бойові дії.

– З Тернопільщини на передову для захисників відправили близько тисячі великодніх кошиків, які збирали небайдужі та волонтери.

– 25 квітня вихідних не буде, нагадують у Тернопільській ОВА – У Тернополі з 25 квітня припиняють опалювальний сезон, кажуть у міській раді Тернополя.

– Орієнтовно 1200 маленьких тернополян підуть у садочки, які розпочинають свою роботу з 2 травня. На кожному з масивів працюватиме один черговий садок.

– Понад 5 тисяч переселенців у Тернополі хочуть працювати. Міська рада закликає роботодавців звертатися на Коперника, 1.

– У суботу, 23 квітня, у Тернополі відбудуться традиційні сільськогосподарські ярмарки.

– Вже з наступного тижня лікарні Тернопільщини почнуть приймати поранених з фронту.

– Підприємці отримують фейкові листи від Тернопільської ОВА з проханням перерахувати кошти для певних осіб. Людей закликають не перераховувати кошти шахраям. У поліції наголошують, що всі листи потрібно перевіряти.

– На Великдень Тернопільщину посилено патрулюватиме поліція. Також нагадують, що навіть у святкові дні комендантська година буде діяти.

– Якщо ви бачите сторонніх осіб, які фотографують мости, дамби та інші об’єкти критичної інфраструктури – повідомляйте у поліцію.

– Якщо ви маєте зброю, легалізуйте її, наголошують у поліції.

– У Тернопільській ОВА наголошують, що ворог не погодився на “Великоднє перемир’я”, тому людей закликають бути дуже уважними та слідкувати за офіційними повідомленнями.