додому Новини Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини (14.04.2022)

Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини (14.04.2022)

2198

– З 15 квітня комендантська година в Тернопільській області триватиме з 23:00 до 05:00. Режим темряви починатиметься в 23:00.

– Усі заклади громадського харчування та сфер надання послуг повинні припиняти роботу до 22:00.

– Після 23:00 таксі та іншим транспортним засобам ЗАБОРОНЕНО пересуватись по місту. За винятком службових авто, які розвозять працівників окремих підприємств, які мають спеціальний дозвіл, погоджений радою штабу оборони Тернопільщини.

– На раді церков Тернопільської області прийняли рішення щодо обмеження богослужінь на Великдень. Настоятелі церков мають враховувати комендантську годину. Час богослужінь кожна церква обирає індивідуально.

– Голів громад закликають створювати робочі групи, які займаються питаннями декомунізації (демонтажу пам’ятників, перейменування вулиць і тд.) та ОБОВ’ЯЗКОВО робити все згідно з законом, без “народної самодіяльності”.

– За останні дві доби у нетверезих водіїв вилучили 10 авто.

– Особам, які перебували на вулиці під час комендантської години, було вручено 15 повісток до військомату.

– В Тернополі продовжують поточні ремонти доріг на вул. Степана Бандери, вул. 15 квітня, вул. Микулинецька, вул. Бережанська, вул. Пирогова, вул. Мазепи.

– У суботу, 16 квітня, відбудуться чергові ярмарки сільськогосподарської продукції. Торгівля буде на масивах «Дружба», «Східний» та «Бам» за адресами: вул. Лесі Українки, 39, на перетині вулиць Миру-Дружби та на зупинці громадського транспорту ТРЦ «Подоляни».

– 14 та 15 квітня проходить загальноміська толока – прибирання та озеленення міста.

– З 12 квітня в Україні припинили призов на строкову службу.

– Тернопільщина продовжує збирати гуманітарні вантажі для областей, які постраждали внаслідок війни. Чергову допомогу відправили в Бучу, Ірпінь та Харків.