додому Новини Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини (05.04.2022)

Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини (05.04.2022)

1512

ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ ЗА 05.04.2022:

– Вчора, 4 квітня, під час повітряної тривоги о 23:30 окупанти намагались завдати ракетного удару по Тернопільщині. Ракету вдалося збити над Кременеччиною, проте її уламки впали на резервуари, в яких зберігалися аміачні добрива. Уламками було пошкоджено 6 резервуарів, кажуть рятувальники.

– Рятувальники виїхали на місце події, аби перекачати речовину в пластикові резервуари та запобігти забрудненню ґрунту та води. Протягом дня лабораторний центр проводив дослідження проб води та ґрунту. Спеціалісти виявили, що рівень аміаку збільшився у річці Іква, яка протікає на місцевості.

– Людей з Кременецького району, де сталася подія, закликають не пити воду з криниць та не використовувати її для технічних потреб. Рятувальники обіцяють доставити воду в села, які тимчасово обмежені у водозабезпеченні, наголошують, що екологічна ситуація стабілізується через кілька днів.

– Тернопіль передав 500 аптечок підрозділам Збройних сил України.

– 14 тисяч переселенців обрали Тернопіль, як постійне місце проживання. Також понад 1000 місцевих мешканців зареєструвалися у “Прихистку” та надали житло для внутрішньо переміщених осіб.

– Поліціянти Тернопільщини обстежили територію області на вибухонебезпечні предмети – все чисто.

– Якщо ви виявили уламки ракети – дзвоніть у поліцію, їх заберуть вибухотехніки.

– 19 блокпостів діє на Тернопільщині, вони розташовані на дорогах державного значення. Щодо самостійно облаштованих блокпостів, то їх є понад 130, кажуть у поліції. Мешканців сіл та селищ просять частково забрати блокпости, щоб дороги були вільними, але загородження просять лишити поруч у разі ускладнення ситуації.

– Донбаська державна машинобудівна академія переїхала на Тернопільщину.

– Загалом на Тернопільщині зареєстрували 36 900 переселенців, всі вони отримали допомогу та житло. На облік у службі зайнятості стали 180 переселенців, з них 14 – знайшли роботу.