додому Новини Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини (01.04.2022)

Головні тези з брифінгу ради штабу оборони Тернопільщини (01.04.2022)

1690

ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ:

– На залізничній станції Тернополя виявили 35 вагонів, які належать підприємствам Російській Федерації та Білорусі. Їх передали до Львівської військової адміністрації, попередньо вирішили, що їх вилучать і використовуватимуть для потреб військових і перевезення гуманітарних вантажів територією України.

– Проект «Області-сусіди»: за державні гроші закупили продукти, з них формуватимуть продуктові набори для Харківщини. Профтехучилища Тернопільщини виготовлятимуть піддони для упакування.

– Ще 3 авто вилучили у нетверезих водіїв на Тернопіллі.

– Минулої ночі порушників комендантської години майже не було. Раніше прийняли рішення, що особи, які забезпечують життєдіяльність міста, мають право пересуватися містом у цей час. Тих, хто безпідставно порушує комендантську годину, направлятимуть у військкомат та вручатимуть повістки.

– Таксі вибірково може працювати у комендантську годину для забезпечення перевезення осіб, які забезпечують життєдіяльність краю.

– Глум над пам’ятником Степана Бандери: виконавців і одного з організаторів злочину затримали. Справу направили до суду. Посередником при замовленні злочину, який організовував аналогічні події в інших містах, був спортивний тренер з Ірпіня. Його вбили російські окупанти за невідомих обставин.

– На звернення Луганської військової адміністрації на Луганщину відправили шкільний автобус, яким вивозитимуть людей із окупованих територій.