додому Новини ГОЛОВНІ ТЕЗИ з БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 18.03.2022

ГОЛОВНІ ТЕЗИ з БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 18.03.2022

1075

‼️ ГОЛОВНІ ТЕЗИ з БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 18.03.2022:

🔻 Ціни на пальне на заправках знизились.
🔻 На Тернопільщині вже 18 лікарів з числа переселенців офіційно влаштувались на роботу. Здебільшого, це анестезіологи та лікарі високого класу.
🔻 Уряд надає можливість бізнесу отримати пільгові кредити на час воєнного стану під 0%.
🔻 З 57 підприємств, які виявили бажання переїхати в Тернопільську область, вже 17 обрали локації і почали процес переїзду, розміщення виробничих потужностей, запуску виробництва.
🔻 З Польщі і Швеції надійшов великий гуманітарний вантаж – це медикаменти і ліки не лише для Тернопільщини, а й госпіталів у зонах бойових дій.
🔻 Спільна комісія, куди ввійдуть представники податкової, Нацполіції, перевірятимуть власників квартир, які здають помешкання в оренду за надмірно завищеними цінами. Порушення в сфері податкового законодавства каратимуть. За потреби квартири вилучатимуть і передаватимуть для розселення переселенцям безкоштовно. Письмові скарги можна писати на адресу міського голови чи податкової служби.
🔻 Тернопіль попрощався з військовим, який загинув на Луганщині, Олександром Пителем. Співчуття родині та близьким! Слава Герою!
🔻 У Тернополі продовжують роботу із облаштування сховищ і укриттів, там влаштовують генератори резервного живлення.
🔻 В Тернополі розпочався процес реєстрації дітей до 1 класу. Це можна зробити в електронній формі. Документи можна подати до 31 травня.
🔻 19 березня в Тернополі сільськогосподарські ярмарки пройдуть на двох локаціях: на Східному масиві на вулиці на Лесі Українки і на Дружбі на перехресті вулиць Дружби та Миру.
🔻 Маршрути оповіщення населення у випадку повітряної тривоги розроблено спільно з ДСНС і поліцією. Їх транспортні засоби об’їжджатимуть місто за визначеними маршрутами і проводитимуть оповіщення.
🔻 Для переселенців з 13.00 до 16:00 біля Катедри у Тернополі буде можливість отримати одяг безкоштовно.
🔻 В цьому році на Тернопільщині планують посіяти 560 тисяч гектарів різноманітних культур. Майже 300 га зерна вже висіяно. З аграріями домовились, що цьогоріч не будуть зосереджуватись лише на зернових, а й садитимуть картоплю, буряк, помідори тощо. З Міненерго вже вирішене питання про паливо, фермери отримають можливість його закупити за нижчими цінами. Також їм пропонують пільгові кредити. Аграрна техніка на полях працюватиме і вночі.
🔻 Нетверезі порушники: щодня їх зупиняють 2-3. Загалом зараз біля 20 вилучених у них автівок – на штрафмайданчиках. По деяких вже прийняте рішення про примусове відчуження і передачу для військових частин.