додому Новини ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 14.03.2022

ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 14.03.2022

994

ГОЛОВНІ ТЕЗИ З БРИФІНГУ РАДИ ШТАБУ ОБОРОНИ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ 14.03.2022:

🔻 14 березня – День українського добровольця. З нагоди свята відзначили 17 добровольців області, які першими стали у лави захисників та боронять Україну від російських загарбників.
🔻 У школах Тернополя та Тернопільщини розпочали дистанційне навчання. Воно розпочинається о 9:00 ранку, у разі тривоги урок призупиняють, усім необхідно прямувати в укриття. Загалом до навчання долучились близько 2,5 тисяч школярів-переселенців.
🔻 Минулих вихідних у Тернополі розпочали проводити сільськогосподарські ярмарки. Вони пройшли успішно, тому їх проводитимуть й наступної суботи та неділі у різних мікрорайонах міста.
🔻 Переселенців закликають дотримувались правил благоустрою та дорожнього руху. Муніципальна інспекція Тернополя працює у посиленому режимі, порушників штрафуватимуть.
🔻Від початку війни Тернопільщина відправляє гуманітарну допомогу у міста України, де цього найбільше потребують. Гуманітарні грузи постійно курсують, а мешканців краю закликають долучатися до допомоги.
🔻Керівництво Тернополя закликає не вірити фейкам щодо призупинення програми «Доступні ліки». Програма й надалі продовжує працювати, участь у ній можуть взяти не лише мешканці міста, а й переселенці, які тут проживають.
🔻Злочинів більшає на Тернопільщині. Сьогодні поліція області зафіксувала грабунок: мешканка Харківщини пограбувала тернополянку. У поліції області нагадують, що за злочини майнового характеру у військовий час передбачено від 7 до 12 років позбавлення волі.
🔻 Ще шість машин і один мопед, якими керували п`яні водії з Тернопільщини, відправили на потреби ЗСУ.

🔻 Загалом на Тернопільщині спокійно. Втім, мешканців вкотре закликають не нехтувати правилами дій при сигналі оповіщення та негайно спускатися в укриття чи бомбосховище під час «повітряної тривоги».