додому Головні Гаївський міст у Тернополі перекриють через його аварійність і розпочнуть там ремонтні...

Гаївський міст у Тернополі перекриють через його аварійність і розпочнуть там ремонтні роботи

4563

З 1 травня Гаївський міст перекриють. Зробити це рекомендувала комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді. Сьогодні, 17 квітня, це рішення підтримав і виконавчий комітет. Перекриють шляхопровід через його аварійність і розпочнуть там ремонтні роботи. Зараз вже працюють над схемами об’їздів. Загалом проектно-кошторисна документація передбачає ремонт Гаївського мосту у кілька черг на загальну суму понад 200 мільйонів гривень. 

Небезпечно для життя. Обстеження Гаївського мосту, проведені впродовж 2016 – 2019 року, показали його суттєве руйнування. Місяць тому, аби не допустити біди, збиралася комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Її представники одноголосно визнали конструкцію аварійною.

Аби не допустити аварійної ситуації, комісія рекомендувала виконавчому комітету Тернопільської міськради Гаївський міст закрити. Сьогодні, 17 квітня, виконком прийняв рішення з 1 травня перекрити шляхопровід для руху транспорту і розпочати ремонт.

  • Рух буде перекритий повністю зі сторони Протасевича в напрямку Об’їзної дороги, в протилежному напрямку зі сторони Об’їзної до Протасевича буде залишено рух виключно для пасажирського транспорту, будуть встановлені необхідні обмежувачі, в тому числі і по висоті, які не дозволять багатотонажному чи високогабаритному транспорту проїжджати через цей міст, – каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

На ремонт першої черги мосту потрібно 50 мільйонів гривень, каже Сергій Надал. Згідно з проектно-кошторисною документацією, планують ремонтувати шляхопровід у кілька черг. Загалом це обійдеться у більш як 200 мільйонів гривень. Скільки часу Гаївський міст буде перекритим для транспорту, залежить від фінансування