додому Новини В ліцеї №21-спеціалізованій мистецькій школі імені І. Ґерети запрацювала експериментальна медіалабораторія

В ліцеї №21-спеціалізованій мистецькій школі імені І. Ґерети запрацювала експериментальна медіалабораторія

1007

Мультфільм із піщаними та пластиліновими героями вчилися створювати школярі у Тернополі. В Тернопільському ліцеї №21-спеціалізованій мистецькій школі імені Ігоря Герети запрацювала експериментальна медіалабораторія, де дітей знайомлять із світом кіномистецтвом і вчать азів цієї галузі. На уроках побувала і наша знімальна група.

Дітлахи ретельно ліплять із пластиліну фігури. Вже невдовзі їхні роботи стануть героями мультфільму. У Тернопільському ліцеї №21-спеціалізованій мистецькій школі імені Ігоря Герети відкрили експериментальну мультимедіалабораторію. Раз на тиждень діти пізнаватимуть світ кінематографу. І знайомство із кіномистецтвом школярі розпочали із пластилінової анімації.

– Пластилінова анімація – це анімація, але з пластиліну. Анімація – це одухотворення якихось предметів, які сприймаються оком, як відео. Але насправді, зроблене фотками, закладеними у відеоряд, – розповідає викладач із пластилінової анімації Тетяна Ясінчук.

Хлопці і дівчата з ентузіазмом взялися створювати своїх пластилінових героїв, які вже незабаром “оживуть” у мультфільмі.

– Цікаво, тому що, як на листку, воно падає. Воно негарно. А от якшо мультик створювати, дуже гарно виглядає, – каже школярка Настя.

Діти поділилися на групи і ліплять фігури, які задумали. Уже під час створення прораховують, усі дії, які виконуватимуть їхні герої в уже готовому відео.

Заняття медіалабораторії відбуватимуться у ліцеї раз на тиждень. Але згодом, кажуть організатори, планують збільшити їхню кількість, як і напрямки роботи.

– У мультимедіа напрямках ми плануємо ще розвинути журналістику, школа має закупити фотоапарати, будемо вчити дітей, як правильно знімати, що правильно знімати + викладати дизайн. Також є ідея запустити дебати у цій школі, – говорить координатор проектів «Файне.UA» Юрій Кулик.

Для медіа лабораторії у ліцеї закупили техніку на 100 тисяч гривень. За ці гроші у закладі облаштували комп’ютерний клас і встановили мультимедійну дошку.