додому Новини Від початку кампанії з вакцинації від COVID-19 в Україну вже доставили 31...

Від початку кампанії з вакцинації від COVID-19 в Україну вже доставили 31 мільйон доз вакцин

444

Модерна повернулася. В Україну прибула нова партія американської вакцини. Безкоштовну партію вакцини компанії #Moderna доставив в Україну фонд ЮНІСЕФ у розмірі 2 930 300 доз. Зберігання й логістику вакцини Moderna, отриманої в рамках глобальної ініціативи #COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує американське агентство USAID.

“Держава зробила все для того, щоб українці мали можливість вакцинуватися та навіть обирати вакцини. Moderna – це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Окрім цього, на вихідних прибуло і 1 мільйон 400 тисяч доз вакцини Pfizer, закупленої за держкошти.

 

У Міністерстві охорони здоров’я нагадують: вакцинація не гарантує повного захисту від вирусу, захищає від важкого протікання недуги і смерті. За даними ВООЗ, схвалені вакцини забезпечують певний захист від нових штамів вірусу, таких как “Дельта”. Навіть якщо ви перехворіли COVID-19, щеплення робити потрібно, стверджують фахівці. Вакцини забезпечують надійний захист.

Сьогодні відомо, що імунітет після щеплення від COVID-19 зберігається пів року. За статистикою – 93,2 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня – невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини.За словами міністра, в Україні вдалось суттєво наростити темпи вакцинації. Лідером з охоплення щепленнями залишається Київ, найповільніше вакцинували минулого тижня в Закарпатській, Чернівецькій та Одеській областях.