додому Новини Вступна кампанія завершилась. Що далі?

Вступна кампанія завершилась. Що далі?

1602

22 липня завершився прийом заяв вступників у виші. Більшість вступників подає заяви в електронній формі. Наразі електронних заяв зареєстровано майже 920 тисяч, а також створено 166 з половиною тисяч електронних кабінетів. На що звернути увагу, коли будуть рекомендації на бюджет і що робити для зарахування? 

З 10 до 22 липня вступники подавали заяви до вишів. Більшість робили це через інтернет, дехто приходив особисто. Всього по Україні абітурієнти зареєстрували майже 920 тисяч електронних заяв, а також створили 166 з половиною тисяч електронних кабінетів.

 

Усім вступникам обов’язково необхідно перевірити статус своїх заяв у персональному кабінеті, кажуть у приймальній комісії. У конкурсному відборі братимуть участь тільки ті заяви, статус яких «Допущено до конкурсу». Якщо до кінця дня 23 липня певна заява вступника не матиме такого статусу, то необхідно терміново звернутися до приймальної комісії вишу. Важливо, що вступник може отримати лише одну рекомендацію на бюджет. Ті, хто відмовляться від рекомендації або не виконають вимоги до зарахування, не отримають бюджетне місце у 2019 році. У тих вступників, що не отримають жодної рекомендації на бюджет 26 липня, статус напроти всіх заяв залишиться «Допущено до конкурсу». Усі ці заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт.