додому Головні Все, що потрібно знати про зміни у платіжках за тепло дивіться у...

Все, що потрібно знати про зміни у платіжках за тепло дивіться у програмі “Межа правди” 20 січня о 20:00

1543

Нові платіжки за опалення – тема, яку українці гаряче обговорюють вдома за вечерею, на роботі та навіть у громадському транспорті. Нещодавно Верховна рада України внесла зміни у закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», яким зобов’язала громадян доплачувати за тепло. 

Тернополяни, які мають у квартирах індивідуальне опалення, отримали нові грудневі платіжки за теплопостачання в місця загального користування і за систему циркуляції гарячої води по трубах, а також окремо – абонплата та обслуговування системи теплопостачання.

Суми у мешканців різні – від 400 до 900 грн залежно від площі квартири.  Люди сказали твердо, що плати відмовляються, бо не розуміють за що.

Відтак, у Тернополі створили робочі групи, які перевіряють стан теплоізоляції транзитних трубопроводів у квартирах, де встановлено індивідуальне опалення, та місця загального користування (горища, підвали, сходові клітки). На підставі складених актів комунальне підприємство теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» проведе перерахунок плати.

  • Як обстежуватимуть будинки та коли мешканцям багатоповерхівок чекати робочу групу ?
  • Чи зменшиться після обстеження сума у платіжках за тепло?
  • Чому одним за «загальне» тепло нарахували більше, а іншим навпаки?

На ці та інші запитання відповідь дадуть гості програми «Межа правди». У студію ми запросили як представників з «Тернопільтеплокомуненерго» так і пересічного мешканця, який отримав нову платіжку за тепло.

Дивіться «Межу правди» сьогодні, 20 січня, о 20:00 та долучайтеся до розмови! Телефони студії: 43-41-00 та 068 676 39 00.