додому Новини Бібліотека-довгобуд на площі Героїв Євромайдану перейшла місту: що там планують зробити

Бібліотека-довгобуд на площі Героїв Євромайдану перейшла місту: що там планують зробити

910

Найвідоміший у Тернополі довгобуд – будівля обласної наукової бібліотеки, що на площі Героїв Євромайдану – нарешті перейшов із державної у власність громади. Передати це майно Тернополю просили впродовж не одного десятка років. Днями Кабмін прийняв відповідне рішення.

У місті вже визначились, для яких потреб його використовуватимуть. За роки недобудований об’єкт значно пошкодився. Тож його стан ще у цьому році хочуть оцінити та розробити проектно-кошторисну документацію для реконструкції. А згодом – облаштувати тут Центр надання адміністративних послуг, а також розмістити тут відділи та управління, які надають соціальні послуги містянам.

За повного та безперервного фінансування, за оптимістичними прогнозами, будівлю можна відновити за два-три роки, кажуть у Тернопільській міській раді.

– 20 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів було прийнято розпорядження про передачу цього об’єкту в комунальну власність для міста Тернополя. Але єдине застереження було, що тут повинні знаходитися міська рада, ЦНАП, а також приміщення і заклади, які будуть надавати соціальні послуги для населення. Тобти ми розуміємо, що держава, відчуваючи відповідальність за такі довгобуди, починає зараз працювати і передавати ці об’єкти для органів місцевого самоврядування, які готові за свої кошти, спільно з державними коштами, можливо, добудувати. Ці приміщення, площі, які є в кожномі місті, повинні працювати для громади, для населення, – каже голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

– Ми плануємо зараз зробити перепланування об’єкту, нову ПКД. Тут має з’явитися можливість для тернополян отримувати нові соціальні послуги: новий сучасний ЦНАП, новий сучасний центр соціального обслуговування населення. Тому що ми багато років чуємо звернення забрати собез з тої вулиці, де він зараз, оскільки тяжко доїжджати, перенести його в центральну частину міста. І все, що зв’язане з наданням послуг населенню, спілкування з ГО, молодіжними організаціями – все має відбуватися саме в цьому приміщенні, – додає міський голова Тернополя Сергій Надал.