додому Новини Артснаряди та гранату часів Другої світової війни виявили на Тернопільщині

Артснаряди та гранату часів Другої світової війни виявили на Тернопільщині

509
Артснаряди та гранату часів Другої світової війни виявили на Тернопільщині 11 жовтня. Піротехніки, які виїжджали на місце події, їх вилучили та знешкодили.

В лісовому масиві поблизу с. Носів Підгаєцької громади Тернопільського району група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області вилучила та знищила два артснаряди, калібром 76 мм та 100 мм, часів Другої світової війни.

А під час обстеження території поблизу села Старе Місто Підгаєцької громади Тернопільського району (на місці НС) додатково виявили та зосередили в безпечне місце 5 артснарядів АС-88 мм часів Другої світової війни.

Цього ж дня на номер екстреного виклику «101» надійшло повідомлення про те, що на території парку «Національного відродження» Тернополі на вул. 15 Квітня, під час проведення будівельних робіт, виявлено одну ручну гранату Ф-1 часів Другої світової війни. До місця небезпечної знахідки направлено піротехніків ДСНС. Після детального обстеження прилеглої території вибухонебезпечний предмет буде вилучено та знищено в безпечному місці шляхом контрольованого підриву.