додому Новини Андрію Горбатюку продовжили термін тримання під вартою на 60 діб

Андрію Горбатюку продовжили термін тримання під вартою на 60 діб

689

Суди у справі вбивства тернопільської тату-майстрині Тетяни Підвашецької тривають із початку осені 2019-го року. Тернопільський міськрайсуд засудив Андрія Горбатюка до довічного ув’язнення. Далі справа пішла в апеляцію, де судді інстанції засудили хлопця до 15 років позбавлення волі. Родичі вбитої дівчини наполягають на довічному ув’язненні, тож подали касаційну заяву до Верховного суду України. Той, заслухавши звернення, повернув справу на повторний розгляд до Тернопільського апеляційного суду.

— Я не дуже розумію, чого я тут сиджу вже два з половиною роки і за що, якщо ні одного доказу, – стверджує засуджений Андрій Горбатюк 

27 жовтня цього року суд по цій справі тривав лише 15 хвилин. Тоді засуджений відмовився від своїх адвокатів. Відтак, зустріч перенесли на 15 листопада.

— У зв’язку з цим клопотанням, було доручено призначити захисника. І сьогодні з’явився захисник – адвокат Череватий, зауважив суддя Тернопільського апеляційного суду Василь Сарновський 

Клопотання про продовження терміну тримання під вартою Андрія Горбатюка на 60 діб подав прокурор Орест Дуць.

— Наявність ризиків, які дають підстави, що обвинувачений може вчинити дії, передбачені статтею 177 , – каже Орест Дуць

Заслухавши аргументи сторін, суд задовольнив клопотання прокурора. Андрій Горбатюк перебуватиме під вартою до 13 січня 2022 року. Наступне засідання у цій справі запланували на 6 грудня.