додому Головні Аграрії Тернопільщини розповіли про те, як розпочалася посівна кампанія 2023

Аграрії Тернопільщини розповіли про те, як розпочалася посівна кампанія 2023

851

Друга посівна кампанія часів повномасштабної війни – в розпалі. Аграрії почали сіяти в усіх областях України. Цьогоріч фермери зіткнулися із новими складнощами: розмінування земель, брак коштів на польові роботи та загальне зменшення посівних площ. У Всеукраїнській аграрній раді вважають, посівна кампанія 2023 року, попри звільнення територій, окупованих торік, може стати ще складнішою, ніж попередня. За даними Міністерства аграрної політики та продовольства, станом на середину квітня аграрії засіяли вже понад 700 тис. га зернових та зернобобових культур. Про весняно-польові роботи в одному із господарств Тернопільщині – далі у сюжеті.

На Тернопільщині посівна кампанія у розпалі. Попри труднощі аграрії не припиняють роботи у полі. В фермерському господарстві, яке діє на території Великогаївської сільської громади, вже встигли засіяти ячмінь, овес, ранні зернові, розпочали посів кукурудзи.

  • Все рівно ми мусимо сіяти, доглядати, а прийде час – розставить це все на свої місця. Наша робота – щоб вся земля була оброблена, доглянута і був урожай.  Будемо пробувати десь “пробивати” свої ринки збуту на інші країни, – каже аграрій Іван Мричко.

В умовах війни керівник господарства вирішив зменшити посів зернових культур, надавши перевагу сої. Іван Мричко каже, все – через невизначеність.

Працювати у полі якісно аграріям допомагає сучасна техніка, із якою, кажуть механізатори, не кожен зможе впоратись.