додому Новини Автодорогу Тернопіль-Скалат-Жванець капітально відремонтують, коли знайдуть на це гроші

Автодорогу Тернопіль-Скалат-Жванець капітально відремонтують, коли знайдуть на це гроші

1568

Автодорогу Тернопіль-Скалат-Жванець капітально відремонтують, коли знайдуть на це гроші. Про це говорять у Службі автомобільних доріг області.

Нагадаю, два дні тому місцеві мешканці перекривали дорогу поблизу села Колодіївка та вимагали відремонтувати її.

Дорога ця відноситься до класу територіальних, це означає, що її ремонт коштом держави планували не раніше 2020 року. Вона у жахливому стані, адже термін експлуатації шляху, збудованого кілька десятків років тому, вже минув.

До того ж, асфальт зруйнував великогабаритний транспорт. Він їздить цим маршрутом навіть у спеку, не дивлячись на заборону.

Після того, як люди перекрили дорогу, із ними за стіл переговорів сіли чиновники, кажуть у Службі автомобільних доріг. Згідно з кошторисом, ремонт цієї ділянки – а це усього близько пів кілометра – потрібно 3 мільйони гривень. Звідки їх взяти на ремонт поза планом, кажуть у структурі, поки невідомо.

– Станом на сьогодні проводяться невідкладні роботи по цих дорогах, ліквідації ямковості, ліквідація інших деформацій. А що стосується реконструкції цієї ділянки, то зараз шукаємо можливості залучення підрядної організації і можливості залучення додаткових фінансів на ремонт цієї ділянки, – каже заступник начальника САД в Тернопільській області Юрій Іваниця.