додому духовність Як відрізнити справжній патріотизм від фальшивого навчав Блаженніший Святослав Шевчук

Як відрізнити справжній патріотизм від фальшивого навчав Блаженніший Святослав Шевчук

1024

vlcsnap-2015-07-24-14h09m11s120Як відрізнити справжній патріотизм від фальшивого? Як навчитися поборювати ненависть у собі? Який рецепт перемоги? На такі серед іншого запитання відповідав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук під час зустрічі з молоддю в Зарваниці. Блаженнійший закликав усіх присутніх не буди байдужими, бо байдужість вбиває, а молитися за українських воїнів,їх сім’ї, волонтерів.

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час зустрічі з молоддю у одному з головним паломницьких центрів УГКЦ Зарваниці закликав молодих людей пам’ятати про поранених воїнів і молитися за них. Глава УГКЦ по особливому згадав також матерів загиблих бійців.

– Хто зможе виміряти біль матері, яка втратила свого сина. Я думаю, що найкраще це розуміє Пречиста Діва Марія, яка мала в своїх руках свого померлого, зраненого сина. Я думаю, що разом сьогодні ми повинні принести у стіп Пресвятої Богородиці усі болі і сльози українського народу, але ми маємо зробити це у вірі. Бо неодноразово? навіть у тяжких часах, ми ще раз і ще раз відчували, що ми не були покинутими, – говорить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.

Ісус Христос, кажучи “Любіть ворогів ваших”, дає рецепт перемоги, каже Блаженніший Святослав. Бо усі війни починаються з ненависті. Але усі перемоги переходять від сили Божої любові.

– Нехай кожен з нас, який прийшов сьогодні у Зарваницю відчує себе любленим Богом. Відчує, що все те, що ми нині принесли Богові, Він все приймає від нас , а взамін дарує свою любов, свою силу, свою благодать. Нехай Божа любов, як єдина сила, яка може зробити нас Героями, яка дасть нам можливість перемогти наших ворогів, ніколи нас не покидає.

Відповідаючи на запитання молоді, зокрема, як відрізнити справжній патріотизм від фальшивого, Блаженніший зазначив, що справжній патріотизм закінчується справжньою любов’ю до Батьківщини.

– Якщо хтось ненавидить ворогів, той не є справжнім патріотом. Тому що сьогодні він ненавидить ворога, завтра – свого ближнього, Господа Бога і себе у тому числі. Тому Митрополит Андрей каже, що ненависть – почуття не християнське. Він також каже, що ненависть ніколи нічого не збудувала. Ненависть тільки руйнує, ось вам приклад фальшивого патріотизму.

Коли Блаженніший Святослав завершив відповідати на запитання молоді на парафіяльний храм, де зберігається Чудотворна ікона Зарваницької Матері Божої сів білий лелека, який за словами паломників, повинен принести мир в Україну. На завершення зустрічі молодь подарувала Блаженнішому Святославу футболку та патріотичні чотки.