додому духовність В одному з найбільших духовних центрів України в Зарваниці готуються до Нового...

В одному з найбільших духовних центрів України в Зарваниці готуються до Нового року та Різдва

1115

vlcsnap-2015-12-29-18h56m50s724В одному з найбільших духовних центрів України, в Зарваниці, готуються до Нового року та Різдва. В осередку духовності Тернопільщини можна молитовно зустріти Новий Рік та Різдвяні свята. Наразі в християн триває Різдвяний піст. Священики наголошують: особливим в підготовці до найбільшого християнського свята Різдва Христового є не лише молитва, а й сповідь та причастя. Як достойно пережити передріздвяний час, аби з чистим серцем зустріти новонародженного Христа?

Радість народження Ісуса Христа повинна наповняти серце кожного християнина. А готуючись до одного з найбільших свят священики радять думками повернутися до місця народження Божого Сина – бідної стаєнки. Атмосфера Різдвяного вертепу допомогає кожній людині відчути велику радість народження Спасителя. Тоді людське серце, сповнене миром та спокоєм, стає наче духовним Вертепом.

– Різдво оповите великим Таїнством народження Божого Сина. Бог наближається до людини, приймає людське тіло, входить у долю людини і хоче перебувати з нами, коли нам і радісно, і болісно. Тому, якщо ми дозволимо перебувати йому в нашому житті, то це і буде найкращим нашим приготуванням, – розповідає адміністратор храму, де знаходиться Чудотворна ікона Зарваницької Матері Божої, отець Володимир.

В радості зустріти народженого Христа, священики закликають і тих людей, родини, яких на Святвечір зберуться не в повному складі, тих хто втратив своїх рідних на війні.

– Щодо тих, хто буде зі сльозами зустрічати Різдво, хочу сказати, що Христос є справді милосердний. Він ніколи не залишить тих, хто жертвенно Йому служив, в той навіть спосіб, що захищав свою Вітчизну. Милосердя Боже дуже велике і повірте, що Господь щедро воздасть всім тим, хто вірно Йому служить – говорить сотрудник Марійського духовного центру Зарваниця отець Микола.

Марійський духовний центр Зарваниця по-особливому готується до Новорічно-Різдвяних свят. В осередку духовності на Тернопільщині запрошують провести новорічну ніч в молитві.

– Ми маємо Літургію ввечері, десь о 22.30. Потім в нас є новорічна гостина. Цього року вона буде в такому родинному форматі, бо тут в нас мають реколекції – рух подружні зустрічі, вони будуть у нас святкувати Новий рік, – каже отець микола.

Священики запрошують в Зарваницю також на Старий-Новий рік в ніч з 13 на 14 січня. Тут представлять вертепи, Маланку, таке новорічно-різдвяне дійство триває до пізньої ночі і щороку збирає чимало людей. Особливою Зарваниця в Різдвяний час стає й через присутність там живого вертепу. Шопку із звірями біля церкви Пресвятої Євхаристії планують встановити напередодні Різдва.