додому Головні СВЯТКОВІ ЗАКУСКИ: ТОП-5 рецептів

СВЯТКОВІ ЗАКУСКИ: ТОП-5 рецептів

5925

Новий рік позаду, проте святкових днів попереду ще чимало: Святвечір, Різдво, Старий Новий рік, Водохреща. Потіште свою родину смачними закусками. Ми підготували для вас підбірку із 5 рецептів.

ЛАВАШ З КРАБОВИМИ ПАЛИЧКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:
● Лаваш – 1 лист
● Крабові палички – 200 грам
● Яйця – 2 штуки
● Зелена цибуля – 2-3 штуки
● Майонез – 2 ст. ложки

Приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця відварити круто, охолодити і очистити.
2. Крабові палички натріть на крупній тертці, або розділіть тупим боком ножа на волокна.
3. Яйця натріть на дрібній тертці.
4. На робочій поверхні розкладіть лист лаваша. Змастіть його невеликою кількістю майонезу і викладіть крабові палички рівним шаром.
5. Змастіть майонезом, зверху викладіть подрібнене яйце і дрібно порізану цибулю. Загорніть лаваш разом з начинкою в рулет. Загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
6. Готовий рулет поріжте, викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню. Їжте із задоволенням!

ЧАСНИКОВІ ГРІНКИ З ЯЙЦЕМ І ШПРОТАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:
● Хліб – 4 скибки.
● Куряче яйце – 2 шт (зварені круто)
● Шпроти – 1 бан.
● Часник – 2 зуб.
● Сметана – 3 ст. л.
● Огірок – 1 шт

Приготування:

Хліб нарізаємо трикутними скибочками завтовшки не більше 8 мм, обсмажуємо з двох сторін на оливковій олії. Гарячі обсмажені грінки з двох сторін натираємо часником і змащуємо невеликою кількістю сметани. Яйця очищуємо і натираємо на дрібній тертці окремо жовток і білок.

Викладаємо на одну половину хліба жовток, а на іншу – білок.Сверху викладаємо по 1 або 2 шпротини, за бажанням можна викласти нарізаний кільцями огірок і прикрасити зеленью.

Ось і все, проста, але соковита і ароматна закуска готова. Подавати можна як в теплому вигляді, так і в охолодженому.

ЗАКУСКА З ОСЕЛЕДЦЯ

ІНГРЕДІЄНТИ:

● 1 слабосолений оселедець
● 100г вершкового сиру
● 1 невелика червона цибулина
● 1 ст. ложка лимонного соку
● чорний мелений перець за смаком
● дрібка цукру
● 2-3 невеликих солоних огірки
● кріп

Для подачі:

● скибочки чорного хліба
● 1 ч. ложка зерновий гірчиці
● 3 ст. ложки оливкової або рослинноїолії

Приготування:

1. Оселедець почистити, обробити на філе.
2. Цибулю нарізати півкільцями, замаринувати в лимонному соці. Поперчити і додати цукор. Залишити на 10 хвилин.
3. На кожному філе з боку хребта зробити надрізи, розкриваючи його як книжку.
4. Потім філе змастити вершковим сиром. З цибулі злити маринад, обсушити і викласти поверх сиру.
5. Огірки нарізати соломкою, викласти на цибулю. Зверху посипати нарізаним кропом.
6. Згорнути оселедець в рулет і прибрати на пару годин в холодильник. Масло змішати з гірчицею. Потім дістати рулет, нарізати і подавати на шматочках чорного хліба, поливши маслом.

ЗАКУСКА “МУХОМОР”

ІНГРЕДІЄНТИ:

● яйця – 3 шт.
● шинка – 120 г
● сир – 100 г
● помідори черрі – 15 шт.
● огірок – 1-2 шт.
● майонез – 1-2 ст. л.
● зелень

Приготування:

Варені яйця і сир натерти на дрібній тертці. Шинку нарізаємо дрібними кубиками, розміром приблизно 5 на 5 міліметрів. У глибокій чашці змішуємо яйця, сир, шинку і 2 столових ложки майонезу. Помідори черрі розрізаємо навпіл. Огірок нарізаємо кільцями товщиною по пів сантиметра.

Всі компоненти закуски готові, залишилося зібрати їх в оригінальну композицію. На плоску тарілку викладаємо посічену зелень, яка буде служити галявиною для Мухоморчиків. Зелень підійде абсолютно будь-яка, яка буде у вас під рукою: цибуля, кріп, петрушка і т. П. Поверх зелені викладаємо шматочки огірків, які будуть підставкою для грибочків.

З суміші яєць, сиру та шинки формуємо невеликі кульки. Якщо таку кулька приплюснути зверху і знизу, то вийде бочечка, яка буде служити ніжкою гриба. Поставте отримані ніжки на огірочки.

Зверху одягаємо червоні капелюшки з половинок помідорів чері. Щоб надати закусці закінченого вигляду, залишилося лише на червоних капелюшках намалювати білі крапочки з майонезу. Найзручніше це зробити звичайною зубочисткою. Слід лише враховувати, що цю закуску бажано готувати безпосередньо перед приходом гостей (максимум за годину), так як огірки і помідори можуть пустити сік.

ВАФЕЛЬНІ ТРУБОЧКИ З НАЧИНКОЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:
● Вафельні трубочки – 10 штук
● Куряче м’ясо або куряча ковбаса – 200 грам
● Сир твердий – 150 грам
● Майонез – за смаком
● Яйце куряче – 3 штуки
● Петрушка – 1 пучок

Приготування:

1. Для приготування начинки відварене куряче м’ясо або курячу домашню ковбасу наріжте кубиками.
2. Відварені курячі яйця очищаємо і нарізаємо кубиком. Бажано всі продукти в начинці нарізати дрібно. Отвір у трубочках не надто великий, тож великі шматочки начинки зруйнують форму трубочки.
3. Натріть на тертці сир.
4. Сир, м’ясо і яйця помістіть в салатник. Заправте майонезом. Додайте трохи меленого чорного перцю. Перемішайте.
5. Готові вафельні трубочки наповніть отриманою начинкою.
6. Подрібніть зелень. У крихту із зелені занурте кінчик трубочки.
8. Подайте трубочки до столу.