додому АТО Гостинці на Великдень для бійців приготували в Тернопільському коледжі харчових технологій і...

Гостинці на Великдень для бійців приготували в Тернопільському коледжі харчових технологій і торгівлі

763

vlcsnap-2016-04-28-15h38m15s541Гостинці на Великдень  для бійців АТО приготували в Тернопільському коледжі харчових технологій і торгівлі. Студенти випекли сто пасок, виготовили сто літрів хрону з буряком та сто кілець домашньої ковбаси. Продукти на Схід відправлятимуть у два етапи: сьогодні та перед Великоднем. У цьому їм допоможуть волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО.

Два дні поспіль студенти готували Великодні гостинці для бійців АТО. Кажуть, для пасок замішували десять замісів тіста. Вироби прикрашали індивідуально. На них – метелики, курчата та писанки. Студентки Наталя та Вікторія запевняють, за роботою втомилися, проте впевнені, їхні старання не пройдуть даремно.

– Ми це все робимо з любов’ю. Тому, що за нас стоять багато воїнів і ми це все робимо з любов’ю. Настрій, звичайно, підноситься бо ми це робимо на благе діло. Навіть якщо думаєш, що це вже все, вже змучився, але дивишся на таку красу і думаєш добре, що стараєшся і не падаєш духом, – розказують студенкаи Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі Вікторія і Наталія.

– Ми збиралися від восьмої години ранку і коли помили кухню, вийшли, дев’ята година вечора. Ми виготовили сто пасочок, сто літрів хрону з бурячком, а також сто кілець ковбаси домашньої, – говорить голова студентської ради Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі Артем Антонів.

Виготовити подарунки на Великдень – ініціатива студентів. Проте у підготовці їм допомагали викладачі. Разом збирали гроші на продукти та приносили потрібні матеріали з дому. Викладач гуртка “Кулінарне мистецтво” Марія Левенець поділилась рецептом помадки для паски.

– Декоруємо ми цукровою глазур’ю. На основі білка та цукрової пудри, добавляєм також трошки лимонної кислоти, щоб вона гарніше застигала. І посипаємо різними мастиками. Ми зробили різні метелики, курочки, яєчка на наші пасочки, щоб гарно виглядали, – каже викладач гуртка ” Кулінарне мистецтво”  Марія Левенець.

Для Тернопільського коледжу харчових технологій і торгівлі виготовляти гостинці для воїнів АТО стало традицією. Такі ж акції проводились і на Різдвяні свята. Студенти запевняють – на цьому не зупиняться. Готові й надалі допомагати нашим захисникам.