додому благоустрій Прибрати територію “Старого парку” закликають усіх небайдужих тернополян

Прибрати територію “Старого парку” закликають усіх небайдужих тернополян

768

vlcsnap-2016-03-23-13h00m35s218Прибрати територію “Старого парку”, позгортати листя, позамітати та вивезти звідти сміття закликають усіх небайдужих тернополян. Толока відбудеться у суботу, 26 березня, о 10 годині ранку. Також цього дня, розповідають організатори, піднімуть питання встановлення меморіального комплексу на території “Старого парку” тернопільським героям, які загинули в зоні АТО. Координатори акції кажуть, тернополяни мають знати своїх героїв. 

“Старий парк” – найстаріший з парків Тернополя. Його площа – майже 5,5 гектарів. Тож докласти зусиль, щоб прибрати усю територію парку потрібно чимало. Координатори толоки кажуть, що охочих вже назбиралось, проте робочих рук потрібно більше. Тож закликають небайдужих тернополян прийти у суботу, 26 березня, 0 10 годині, щоб допомогти. Хто має можливість, може взяти з собою інвентар: віник, відро, граблі, рукавиці та інше.

– Ця толока буде відбуватися 26 березня о 10 годині ранку в районі парку Слави. Залучається громада міста Тернополя, громадяни, небайдужі, з метою приведення території благоустрою в порядок. Активно зголошуються тернополяни. Поступають пропозиції від шкіл, учбових закладів, від самих громадян. Безпосередньо реєструються на сайті, багато дзвінків поступає про те, що підійдуть. Надіємся, що дане питання не залишиться поза увагою тернополян, – розповідає координатор толоки Володимир Малишевський.

Метою толоки є не лише прибирання території “Старого парку”, організатори хочуть привернути увагу до створення меморіального комплексу пам’яті героїв АТО. Після проведення толоки 26 березня, планують обговорити питання зведення комплексу.

– Місце має бути з меморіальним комплексом, з розміщеннями фотографій хлопців, які загинули на війні. Ми хочемо, щоб це була монументальна стела. Щоб це був пам’ятник, де безпосередньо були розміщені і фотографії. Чи це на граніті вимальовані, чи будь якимсь іншим чином фотографії наших героїв, які загинули на Сході України. З їхніми фаміліями, з їхніми даними. Щоб кожен міг підійти і зрозуміти, побачити, що це наші тернопільські герої, – каже Володимир Малишевський.