додому Новини План заходів на День прапора та День Незалежності

План заходів на День прапора та День Незалежності

740

10556466_670502296358888_1708548420382628775_nКубок Європи з аквабайку, Всеукраїнський фестиваль «Цвіт вишиванки», виставки, урочисті відкриття, покладання квітів і концертні програми. Наступні дні для українців будуть не лише вихідними, а й святковими. Через події в країні святкування цьогоріч будуть не такими гучними, без феєрверків, проте, обіцяють організатори, не менш цікавими, пізнавальними та патріотичними.

Без традиційних феєрверків, проте з патріотичним змістом. Країна фактично в стані війни, проте святкування Дня державного прапора, 23 серпня, та Дня Незалежності України, 24-го, ніхто не скасовував. Власне тому вихідним буде і найближчий понеділок. Святкова програма у Тернополі почнеться традиційними урочистостями завтра о 10: підняттям прапора, покладанням квітів до пам’ятників. А далі – мало не щогодини – події по всьому місту: фотовиставка Івана Пшоняка та Миколи Василечка “Революція гідності” в Українському Домі “Перемога”, відкриття скверу Миру, конкурси, виступи художніх колективів у парку імені Тараса Шевченка. Саме у суботу на Тернопільському ставі стартує Кубок Європи з аквабайку. Відкриття змагань – о 19-й.

– Очікуємо приїзд команд з Білорусії, з Литви, з Молдови, Польщі… Очікується близько 30 учасників, розповідає начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міськради Микола Круть.

Окрім аквабайку, відбудуться змагання на байдарках та каное. Нагородять переможців у неділю ввечері. Два дні триватиме і традиційний фестиваль “Цвіт вишиванки”. Неділя принесе презентацію унікального “Кобзаря”, відкриття пам’ятника жертвам депортації 1944-46-го років на вулиці Січових Стрільців, День здорової нації на Театральному майдані.

– Дуже багато людей кажуть: які там святкування. Дуже мені сподобався вислів :” Ви ще перестаньте сміятись, дихати, слухати пісні, і вважайте, що ви програли і ви мертві”, каже начальник міського управління культури і мистецтв Олександр Смик.

Перелік усіх заходів можна переглянути на сайті міськради.