додому духовність Щовечора в греко-католицьких храмах Тернопільщини закликають молитись за мир

Щовечора в греко-католицьких храмах Тернопільщини закликають молитись за мир

777

vlcsnap-2014-11-25-17h25m45s81Кожного вечора в греко-католицьких храмах Тернопільщини б’ють в дзвони. Таким чином священики закликають усіх молитися за мир в Україні, за наших бійців, які воюють на Сході. А на парафії Святої Тройці у Тернополі почергово біля кожного будинку о 19-й відправляють молебен до Пресвятої Богородиці.

Щовечора на парафії Святої Тройці у Тернополі люди збираються біля своїх будинків, аби помолитися до Пресвятої Богородиці за мир в Україні та за здоров’я українських бійців, які воюють на Сході.

– В нас є писана ікона Матері Божої Неустанної Помочі. Ця ікона щовечора передається по під’їздах, люди приготовляють місце, прикрашають його, збираються з дітьми, всі разом сходяться з під’їздів. Тобто, ми не сидимо в кімнатах, знаю, що напевно що комфортно в теплі молитися. Але задумаймос,я як там нашим воїнам на Сході, напевно вони не думають про комфорт, коли вони мають завдання боронити Україну, для них немає чи холоду чи морозу, вони стоять в тих окопах і бліндажах, – розказує сотрудник парафії Святої Тройці у Тернополі Олег Харишин.

Такі молебні вже відбулися на вулиці Монастирській, наразі їх відправляють на вулиці Дорошенка. Молитва гуртує людей, каже отець Олег, тернополяни активно долучаються до молебня до Пресвятої Богородиці.


– Всі люди виходять і моляться. Вони розуміють, що це їх місія, що там їх побратим, їх брат, їх друг стоїть і тримає автомат – ту зброю справжню використовують, щоб захистити Україну. А ми тут тримає зброю духовну: молитвослов, вервицю, молитовники і молимося, даючи шанс тим воїнам бути збереженими, даючи шанс нашій державі, – каже Олег Харишин.

Синод Єпископів Української греко-католицької церкви закликає усіх посилено молитися за мир в Україні, священики просять усіх, щовечора почувши церковні дзвони, де б хто не був, зупинитися і промовити молитву.