додому духовність Час Великого посту – період покаяння

Час Великого посту – період покаяння

793

Час Великого посту – період покаяння. Особливим в підготовці до найбільшого християнського свята Воскресіння Христового є не лише молитва, а й сповідь та причастя. Як достойно пережити час Великого посту, аби з чистим серцем зустріти Воскреслого Христа.

Сповідь, розповідають священики, це не обов’язок перед Богом, а Божий дар людині.

– Таїнство святої сповіді встановлене церквою ще за апостольських часів. Для того щоб кожна людина зрозуміла, що покаяння – це шлях наближення з Богом, це доступ до Слави Божої, покаяння – це розуміння і прийняття царства Божого, коли ми по вірі живемо, коли ми в любові знаходимося і надіючись на Бога і отримуємо у Бозі все – спасіння і зцілення, – розповідає настоятель церкви ікони Божої Матері “Скоропослушниці” в Тернополі УПЦ КП отець Володимир.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Що для тернополян означає Великий Піст?

Той, хто сповідує свої гріхи, невидимо звільняється від них самим Ісусом Христом. Спаситель дав апостолам, а через них єпископам і священикам, владу прощати гріхи. І хоч яким би великим не був гріх, милосердя Боже нескінченне. Однак, щоб отримати прощення, необхідно з жалем і смутком усвідомлювати свою гріховність, почути своє сумління, зрозуміти провину перед Богом. А головна умова покаяння — це виправити життя, примиритися з усіма і сподіватися на милосердя Боже.


– Людина приходить дуже часто до Сповіді і дуже часто повторює ті самі гріхи. Але в душі вона не може утворити стан, і сказати собі, я прощаю, перш за все, сам собі, я прощаю всім і прошу, щоб Господь простив і мені. В цьому біда кожного християнина, що він не хоче залишити ці всі гріхи в минулому і не хоче почати нове духовне життя з нового листочка, і розпочати життя в якому будуть нові стосунки з Богом, – каже отець Володимир.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  10 правил Великого посту

Радість Христового воскресіння повинна наповняти серце кожного християнина. Христос воскрес, аби показати шлях, яким піде людина обдарована Божою ласкою. Це свято світле, тому кожен має іти дорогою святості, щоб отримати нагороду у небі, кажуть священики.