додому духовність У Тернопіль привезуть мощі Івана Павла ІІ

У Тернопіль привезуть мощі Івана Павла ІІ

1179

vlcsnap-2015-03-19-13h07m15s139У Тернополі можна буде помолитися і приступити до мощей Івана Павла ІІ Папи Римського. Святиню урочисто зустрічатимуть в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в четвер, 26 березня. В Соборі також виголошуватимуть реколекційні науки.

– Ми урочисто будемо зустрічати мощі 26 березня о 13 годині, в Архикатедральному Соборі, розпочнуться реколекції. Запрошуємо усіх тернополян, гостей міста, всіх вірних. Виголошуватиме науки місіонар, отець Мирон Шевчук. Реколекції будуть тривати до 29 березня до Хресної ходи. Програма реколекцій буде висвітлена в місті на бігбордах, сітілайтах, – розповідає голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ отець Орест Павліський.

Папа Іван Павло ІІ увійшов в історію як той, хто зруйнував Берлінський мур. Він був великим покровителем церкви. Саме за його заступництвом УГКЦ була легалізована. Духовенство закликає молитися до нього, щоб в Україні і у всій Східній Європі запанував мир. Мощі Папи Римського в Тернополі перебуватимуть в Архикатедрі впродовж п’яти днів, до 29 березня. Священики запрошують тернополян скористати такою нагодою і приступити до святині.

– Буде можливість доступити до мощей, буде можливість приступити до миропомазання, можна буде придбати олійку, образки, будуть молебні, молитовна програма буде дуже насичена.