додому духовність У День батька тернопільських татусів запрошують помолитись та посмакувати випічку

У День батька тернопільських татусів запрошують помолитись та посмакувати випічку

618

vlcsnap-2014-09-18-14h33m01s69У неділю, 21 вересня, в Україні відзначатимуть День батька.  Почнуть святкувати його на Тернопільщині  вже завтра.  В Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці молитимуться вервицю за Життя.

Щороку в третю неділю вересня в Україні відзначають День батька. Це свято цьогоріч особливе, кажуть в консультаційному центрі “Колиска життя”, бо наразі чоловіки є захисниками життя, сім’ї, держави. Тернополян запрошують долучатися до святкувань, аби цілком зрозуміти батьківське покликання.

– В п’ятницю о 18.45 в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці буде вервиця за життя. Запрошуємо усіх тернополян долучитися в молитві за дітей, за дітей, які ненароджені, за дітей, які можуть загинути. Запрошуємо долучитися до цієї молитви, бо молитва має неабияке значення у допомозі в цьому, – розповідає консультант центру за життя “Колиска життя” Марія Хомів.

А в неділю, 21 вересня, в Архикатедрі, о 13 годині після Служби Божої, волонтери консультативного центру “Колиска життя” частуватимуть домашньою випічкою татусів та роздаватимуть листівки про гідність бути батьком та берегти життя.


– Це буде нагода зрозуміти, що насправді турбота один про одного, підтримка один одного навіть в такий цікавий спосіб як частування, вона теж має відношення до основних життєвих цінностей, бо в такий час, у який ми живемо, ми повернулися до усвідомлення, що деякі речі дуже цінні в житті. Це є сім’я, це є турбота,  це є любов. Ми хочемо подарувати тернополянам таку можливість, – говорить Марія Хомів.

Продовжать святкування в одному із торговельно-розважальних центрів Тернополя.

– Це будуть різні конкурси, різні музичні виступи, малювання листівок для татусів, це зможе також привернути увагу дітей до того, що батько – це найважливіша людина на землі після мами, і увага до цього відчуття має неабияке значення, – каже Марія Хомів.