додому Новини У Гримайлові Гусятинського району відкрили банк необхідних речей і організували прийом лікарів

У Гримайлові Гусятинського району відкрили банк необхідних речей і організували прийом лікарів

734

vlcsnap-2014-09-16-14h29m28s135У Гримайлові Гусятинського району благодійний фонд “Апостол” нашого земляка Михайла Апостола відкрив банк необхідних речей і організував прийом лікарів. Тепер соціально незахищені люди можуть безкоштовно отримати одяг, взуття, посуд, милиці та інвалідні візки, а також проконсультуватись у лікаря.

84-річна Ганна Запалило скаржиться на здоров’я. Каже: болить усе. Рідним намагається не розповідати. До лікарів у райцентр добиратися важко – болять ноги. Та коли уже  досвідчені лікарі самі у Гримайлів приїхали – то гріх не пройти обстеження.

– То є моя мама. Вона хворіє часто. Найчастіше в неї повишений тиск. Хвороб в неї багато, особливо по-жіночому, і грижа, а очі будемо теж обстежувати і вже будемо знати надалі, – розказує донька хворої Яніна Запалило.

Після обстежень можна і обновкою себе потішити. Безкоштовним магазином у Гримайлові називають банк речей. Тут і одяг, і взуття і інше з необхідного. Поліна Ярмейчук теж повертається не з порожніми руками.

– Я взяла, бачите, мені подарували. Я дуже задоволена. Я тішуся. Дуже тішуся. Як мала дитина цяцькою. Повірте. Мені так було приємно, що я тую сумку взяла. Вона стара, вона ношена, але такої купити нема де, а мені подобається, – говорить мешканка Гримайлова Поліна Ярмейчук.


Тут і – милиці, і візки і палиці – те, що допоможе неповносправним. Приходять до безкоштовного магазину  усі, хто мають потребу в речах першої необхідності. Є в магазині і посуд і взуття. Працівники фонду охоче консультують і дають поради.

– Це один із центрів благодійного фонду “Апостол”, засновником якого є Михайло Володимирович Апостол. Основною метою є допомагати соціально незахищеним верствам неселення: багатодітним сім’ям, інвалідам, людям похилого віку. Сім’ям учасників АТО. Допомога надається абсолютно безкоштовно і є можливість кожному прийти і вибрати необхідні речі, – каже представник благодійного фонду Марія Дмитришин.

Про благодійну акцію у Гримайлові дивіться у програмі “Погляд зблизька” у неділю, 21 вересня о 14.00.