додому Новини Український, канадський і швейцарський економіст Богдан Гаврилишин розповів, хто збудує успішну Україну

Український, канадський і швейцарський економіст Богдан Гаврилишин розповів, хто збудує успішну Україну

689

vlcsnap-2014-10-23-18h47m44s41Український, канадський і швейцарський економіст, громадський діяч та меценат, дійсний член Римського клубу, засновник міжнародного форуму в Давосі, уродженець Тернопілля Богдан Гаврилишин сьогодні побував у Тернополі. Зустрічаючись зі студентами економічного університету, Богдан Гаврилишин розповів про те, як може молодь, реалізовуючи власні мрії, збудувати успішну Україну.

– Нам треба вибрати з ефективних країн деякі складові для архітектури нашого суспільного ладу – яка має бути структура влади, яка має бути економічна система, яка має бути соціальна політика, яка має бути екологічна політика.  Ці чотири характеристики – повна політична свобода, друге – певний рівень економічного добробуту для всього населення, трете – соціальна справедливість і четверте – симбіоз з біосферою радше руйнація, засмічення і так дальше, – вважає громадський діяч, економіст Богдан Гаврилишин.

Збудувати таку Україну може молодь, каже Богдан Гаврилишин, і головне тут – мріяти.

– Вже в 12 років в мене було дві мрії. Я хтів стати вільною людиною, такий мій власний розсуд і ототожним суддею – що є правда, що є неправда, що є добро, що є зло, що є так, що є ні, що я повинен чи не повинен робити.  Друга мрія, яку я мав в той час, вже в 13 років життя, – я хтів пізнати світ. Це здійснилось.

Тернопільським студентам Богдан Гаврилишин представив свої книги “До ефективних суспільств. Дороговказ в майбутнє” і “Залишаюсь українцем”.

– Написав, щоб надати певне натхнення, щоб ви мріяли більш відважно, більш високо. Не про маленькі речі, про великі речі, і щоб ви мали більше віри в свої власні сили. Що якщо щось вирішите зробити і маєте вдосталь тої волі – навчитеся і зробите. Немає нічого, що ви не зможете зробити. Кожна людина, то не тре бути генієм, ну, трохи талану потрібно, нормальну освіту потрібно, а решта залежить від вас.