додому АТО Тернопіль у жалобі за загиблим на Сході фотокореспондентом і бійцем “Айдару” Віктором...

Тернопіль у жалобі за загиблим на Сході фотокореспондентом і бійцем “Айдару” Віктором Гурняком

1042

vlcsnap-2014-10-21-18h38m44s93Cьогодні Тернопіль у жалобі за загиблим на Сході фотокореспондентом і бійцем батальйону “Айдар” Віктором Гурняком. Він намагався вивезти поранених з поля бою поблизу Щастя на Луганщині і сам потрапив під мінометний обстріл. Сьогодні рідні та друзі зустрічали Віктора Гурняка  у Тернополі. Сотні людей молилися за Героя при в’їзді у місто, а ввечері прощалися у Катедральному соборі. Поховають  Віктора Гурняка завтра на Личаківському кладовищі у Львові.

Людиною-легендою називають друзі, фотокореспондента, бійця батальйона “Айдар” Віктора Гурняка. Він був добрим, завжди усміхненим, для нього не було нічого неможливого. В результаті тисячі перевезених на передову касок, бронежилетів. В останні місяці він активно допомогав бійцям батальйону “Айдар”, а далі й сам добровольцем пішов захищати Батьківщину, свою дружину, дворічну донечку. Загинув Віктор в неділю, 19 жовтня, вивозячи поранених побратимів з місця бойових дій поблизу 32-го блокпосту. Тернопіль зустрів Віктора дощем, небо плакало за одним з кращих синів України. При в’їзді в місто зібралися сотні тернополян.

Батьки мають ким пишатися, бо це дитина гідна того. Я його пригадую маленьким, він завжди одягав вишиванку, вмів гарно декламувати Шевченка. Це була дуже-дуже добра людина, – пригадує вчитель Віктора Гурняка Ганна Вальчак.

– Вітя був з перших пластунів Тернополя, він боровся за незалежність України, він був першим під час помаранчевої революції, він провів весь час на майдані і був одним із перших революціонерів, борцем за нашу свободу, незалежність, за нашу рідну Україну, – каже класний керівник Віктора Гурняка Надія Микитів.

Тернополяни прощалися з Віктором Гурняком в Архикатедрі, далі тіло повезуть у Львів, там завтра об 11 проводитимуть в останню путь Героя в храмі Святих Апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральна, 11. А о 12:30 – Віктора поховають на Личаківському кладовищі. За кілька днів до смерті у фейсбуці Віктор закликав пам’ятати подвиг всіх, хто віддав своє життя за кожного з нас. Він писав: “Запитай себе, а що ти зробив для перемоги? Ворог не тільки зовнішній, але і внутрішній. Вбий його в собі, і це буде помста за їх смерть”. Пам’ять про Віктора Гурняка буде вічною, він назавжди залишиться у серцях усіх хто його знав світлим, добрим, завжди усміхненим. Герої не вмирають.