додому благоустрій Тернопіль отримав нового оператора паркування

Тернопіль отримав нового оператора паркування

567

vlcsnap-2014-09-17-19h34m37s61Тернопіль отримав нового оператора паркування. Договір з попереднім, який обслуговував паркувальні зони міста майже 2 роки, розірвали достркоково. Новий конкурс виграв тернополянин Микола Мисенко. Сьогодні виконавчий комітет Тернопільської міськради затвердив кандидатуру. Угоду з переможцем підпишуть вже завтра.

Майже два останніх роки 9 платних паркувальних зон у Тернополі обслуговував один підприємець. Тернополяни, бувало, скаржились, а от чиновники ще у квітні цього року його роботою були задоволені.

– Ви задоволені роботою цього підприємця і які в вас ще є до нього вимоги, претензії? Що він ще має зробити?

– Ви розумієте, ситуацію, яка сьогодні існує не тільки в паркуванні, підвести до ідеальної, так як виписано законом, в жодній сфері, в жодному куточку жодної держави світу неможливо, – говорить начальник управління транспорту і зв’язку Тернопільської міськради  Ігор Мединський.

Минуло 5 місяців і ті ж чиновники визнають: ситуацію з паркуванням у місті таки можна і треба удосконалити, а в роботі підприємця таки знаходять недопустимі порушення. Це стає підставою для розірвання договору.


– Найперше – це недостатня кількість паркоматів, друге – не було належного прибирання території під паркування, яка була закріплена за паркувальником. Третє – те, що розмітка була в неналежному стані. Там ряд інших було ще проблем, які я не хочу озвучувати… Збір коштів відбувався за межами місць для платного паркування, – перелічує Ігор Мединський.

Ситуація й справді від ідеальної далека. Міськрада оголосила новий конкурс. У ньому переміг один з трьох кандидатів, корінний тернополянин Микола Мисенко. Його пропозиції і бачення покращення проблемної сфери на думку членів комісії виявились найкращими. Зірок з неба чоловік не обіцяє, проте, запевняє, будучи водієм, який і сам паркується у нашому місті, за справу береться з благими намірами. Ситуацію, каже, оцінив об’єктивно, тому покращення будуть поступовими.

– Розмітка має бути. Тут взагалі нема розмітки. А там, де вона має бути, навіть нема на чому нанести, покриття нема. Паркувальники. Ви бачили, як вони одягнуті, як виглядають. Не хочу нікого образити, але паркувальник ніби просить гроші, дайте, бо дуже тяжко. Не має так бути, – вважає новий оператор паркування у Тернополі Микола Мисенко.

У Тернополі починати треба з елементарного, каже Микола Мисенко. І перш, ніж почати заробляти, доведеться вкласти у справу немалі гроші. З моменту підписання угоди підприємець почне сплачувати у міський бюджет близько 40 тисяч гривень щомісяця. В його розпорядженні – 9 платних паркувальних зон, а це чотири сотні паркомісць. Дорогі паркомати планує замінити на дешевший для паркувальника спосіб оплати. Наводить столичний приклад.

– В законі сказано: або через паркомати, або через мобільних операторів. Є така функція, оплата через мобільний…
Такі карточки поповнення, як для телефона, номіналом 50 або 100 грн. Вона купляє, приїжджає на парковку, є номер зазвичай, наприклад Ф27. І людина надсилає, з неї стягують гроші за парковку за годину чи дві.

Самі паркувальники отримають термінали та новий спецодяг. Без людського фактору поки ніяк, каже підприємець. Вимоги у водіїв – європейські, а от свідомість поки не завжди. Микола Мисенко готовий вислухати зауваження та пропозиції особисто. Номер телефону оприлюднить в місцях платного паркування, якими опікується. А от, чи зміниться вартість послуги, сказати не готовий. Поки це 4 гривні за годину. Угоду з підприємцем підпишуть 18 вересня. В управлінні транспорту і зв’язку нагадують: крім платних, у місті є і безкоштовні місця для паркування, зокрема, де це не збороняють правила дорожнього руху.