додому Новини Тернопільщина – найбезпечніша область в Україні

Тернопільщина – найбезпечніша область в Україні

874

vlcsnap-2015-03-05-15h09m42s25Тернопільщина – найбезпечніша область в Україні, якщо вірити загальнодержавній статистиці кримінальних правопорушень. Також у нас одні з найвищих показників розкриття злочинів. Але не все так оптимістично. В області за минулий і цей рік побільшало умисних вбивств. Про це сьогодні розповіли у Тернопільській обласній прокуратурі.

– Виходячи з того, як вираховується цей рівень злочинності, то він є найнижчим в нас в межах України, тобто на 10 тисяч населення в минулому році 52,8 злочина. Тобто ви розумієте – на 10 тисяч населення фактично 53 злочини. В середньому в державі, для порівняння, то на 10 тисяч населення скоюється 123 злочини. Тобто в нас рівень злочинності більш як вдвічі є нижчий від загальнодержавного рівня, – розповів прокурор Тернопільської області Юрій Гулкевич.

Також в Тернопільщині один з найвищих показників розкриття злочинів. Втім, не без негативу – побільшало вбивств. Проти шістнадцяти у 2013 році – минулоріч в області було 21 вбивство, вже 5 умисних вбивств за 2 місяці нового року. Усі випадки – на побутовому рівні, всі розкриті міліцією. В свою чергу прокуратура області у новому році зосередилася на викритті корупції, запевняє Юрій Гулкевич. За січень-лютий до суду спрямували 12 кримінальних провадженнь про корупцію, за якими до кримінальної відповідальності притягується 15 людей. Крім цього слідчі прокуратури розслідують ще 11 випадків корупції.

– Серед притягнених до кримінальної відповідальності осіб є 4 державні службовці, це керівники підрозділів виконавчої і реєстраційної служб, 1 керівник підрозділу обласної державної адміністрації, яка незаконно привласнила бюджетні кошти, два міліціонери, один податківець, три посадовці органів місцевої влади, лікар медико-соціально-експертної комісії і ряд працівників юридичних осіб публічного права, – каже Юрій Гулкевич.