додому здоров'я Тернопільські медики встановили ймовірну причину отруєння дошкільнят

Тернопільські медики встановили ймовірну причину отруєння дошкільнят

568

otravlenieТернопільські медики встановили ймовірну причину недуги дошкільнят, які протягом кількох днів потрапляли до інфекційного відділення міської лікарні з ознаками харчового отруєння. Збудником захворвання, згідно з першими результатами лабораторних досліджень, є гостре вірусне захворювання – ротавірусна інфекція.

Джерелом ротавірусів є людина. Такі віруси легко передаються фекально-оральним шляхом під час прямого контакту, вживанням в їжу інфікованих страв і води та дотику до інфікованих поверхонь, повідомляє Державна санітарно-епідеміологічна служба України. Станом на 21 січня медики Тернополя зареєстрували 17 випадків захворювання серед дітей, 11 з них – у дитсадку №38 та 6 – у 16-му.

Службове розслідування проводила спеціальна комісія. До керівника 16-го дитсадка претензій не мають, кажуть в міському управлінні освіти, хоча він більше не працює. А от керівника дошкільного закладу №38 з посади звільнили, у дитсадку виявили порушення, йдеться на сайті міської ради Тернополя.

Дисциплінарну відповідальність понесли працівники закладу та заступник начальника управління освіти, а міський голова Тернополя підписав розпорядження про комплексну перевірку всіх дошкільних навчальних закладів міста.