додому Головні Тернопільська активістка Лілія Мусіхіна ініціювала громадську акцію на підтримку Надії Савченко

Тернопільська активістка Лілія Мусіхіна ініціювала громадську акцію на підтримку Надії Савченко

623

Голодую, Щоб Не Втратити Надію. Тернопільська активістка Лілія Мусіхіна ініціювала громадську акцію на підтримку Надії Савченко, яка голодує вже більше 80-ти днів, та інших політв’язнів. До неї, каже, вже долучилось більше тисячі людей.

Голодування. День третій. Вже не так хочеться їсти, менше реагуєш на людей, які щось жують, хоча думки плутаються і сил все менше, розповідає Лілія Мусіхіна. На тиждень без їжі, на воді і несолодкому чаї, волонтерка зважилась на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яку в Росії не відпускають з-під варти. Сама Надія голодує вже більше 80-ти днів. Хоча мова йде не лише про Савченко, наголошує активістка, а й про інших політв’язнів. Тільки разом можна добитись того, щоб народ почули.

– Ми хочемо, щоб працювали адвокати, щоб вишукували наші правозахисники і робили все можливе для їх звільнення. В нас була ситуація, коли хлопець з нашої сотні, теж насильно вивезений на територію Росії, теж там утримувався, і на сьогодні він воює на Сході в добровольчому батальйоні. Тобто ми не повинні кидати своїх, – говорить волонтер “Самооборони майдану Тернопільщини” Лілія Мусіхіна.

Спочатку до Лілі долучились кілька тернополянок. За кілька днів голодування друзі на її сторінці у соцмережі повідомляють про понад тисячу людей, розповідає жінка, тепер – в різних країнах світу. Хтось відмовився від їжі на день, хтось – на кілька, проте усі – з єдиною метою. Так вони висловлюють свою підтримку українцям.

– Українці, долучайтесь. Легше тисячі, чи двом, чи навіть мільйону поголодувати тиждень, і бути почутими, ніж одній людині голодувати рік, півроку, чи 70-80 днів, скільки там в неї зараз, – каже Ліля.