додому Новини Тернополяни ще можуть вплинути на те, яким буде пам’ятник Небесній Сотні

Тернополяни ще можуть вплинути на те, яким буде пам’ятник Небесній Сотні

550

vlcsnap-2014-11-19-18h27m39s233Тернополяни ще можуть вплинути на те, яким буде пам’ятник Небесній Сотні на площі Героїв Євромайдану у Тернополі. Макети й проекти ймовірних монументів представлені у холі Українського Дому Перемога. У п’ятницю, 21 листопада, комісія остаточно визначить переможця, чий проект пам’ятника Небесній Сотні реалізують.

В Українському Домі Перемога представлено 5 проектів і макетів Пам’ятника Небесній Сотні. Із них оберуть один, який в майбутньому і зведуть на площі Героїв Євромайдану в Тернополі, як символ пам’яті про тих, хто поклав своє життя під час Революції Гідності. В Українському Домі ж поки що кожен охочий може висловити свою підтримку тому чи іншому зразку монумента. Автора, чий проект переможе, планують оголосити в п’ятницю, 21 листопада – на першу річницю початку Революції Гідності.


– О 12 годині запрошуємо в Український Дім на відкрите обговорення майбутнього пам’ятника Небесної Сотні. Ми там вже його затвердимо і при реконструкції Майдан. Хотілось би, щоб уже кожен тернополянин мав свою якусь співучасть. Тобто, так, я його бачив перед тим, так, я згоден чи не згоден, я хотів би добавить – не добавить. Тобто, для того він і поставлений на широке обговорення, – говорить заступник міського голови Тернополя Олександр Смик.