додому АТО Тернополяни масово ховаються від військкомату

Тернополяни масово ховаються від військкомату

888

vlcsnap-2015-01-27-13h54m15s94Тернополяни масово ховаються від військкомату – такий підсумок першого тижня чергової мобілізації, оголошеної 20 січня. В Тернопільській області охочих уникнути військової служби дуже багато, каже обласний військовий комісар, в той час як добровольців майже немає.

– Є приклади, тільки вони, на жаль, поодинокі. Люди приходять ті, які були на обліку зняті, приходять, стають на облік, але це поодинокі випадки. Народ масово ховається й виїжджає закордон. Зразу нікого ніхто на фронт не відправляє, але масово, ви бачите, що робиться по банках, які оплачують візи для виїзду закордон, і бачите, що робиться – машини масово вивозять людей, – розповідає т.в.о. Тернопільського обласного військового комісара володимир Катинський.

Військовий комісар вкотре просить людей бути більш свідомими.

– Ще раз звертаюсь, що настав час захистити Батьківщину. Не чекайте, поки вам принесуть повістки, не чекайте, поки вас найде міліція, не чекайте, поки ваше прізвище ганебно будуть десь оголошене. Приходьте в військовий комісаріат, проходьте медичні комісії і виконуйте свій обов’язок перед державою, перед родиною, перед суспільством. Потім щоб не було нащадкам боляче дивитись на своїх батьків, які не захистили Україну, – каже Володимир Катинський.