додому суспільство Тернополяни збунтувалися через зведення павільйону в дворі вулиці Руської і знесли його

Тернополяни збунтувалися через зведення павільйону в дворі вулиці Руської і знесли його

652

vlcsnap-2014-12-22-13h27m35s13Сьогодні в Тернополі люди збунтувалися навколо зведення павільйону в центрі міста, в дворі вулиці Руської, навпроти обласної міліції. Мешканці категорично проти споруди. Люди в масках бензопилою знищили металеву конструкцію. Її власники стверджують, що зводять павільйон законно. Міська ж влада каже, що давали дозвіл не на цю земельну ділянку, а  вихідними міський голова дав доручення її знести. Активісти чекати цього не захотіли і зробили це самовільно.

Тернополяни проти зведення торгівельного павільйону в дворі вулиці Руської біля обласного управління міліції. Люди не хочуть, щоб сквер в центрі міста забудували.

– Це сквер, ось дитячий майданчик, тут садять квіти мешканці цього будинку, облагороджують цю територію. Ось тут поставити таке уродство біля міліції,  -вважає  тернополянка Марина Пасічник.

Далі в хід йдуть бензопили, невідомі люди в балаклавах зносять металеву конструкцію. На місці з’являється власниця, не розуміє чому її майно зносять, просить документів на демонтаж і показує свої папери.

– В мене документи всі на руках. Ця земельна ділянка є в оренді, – каже власниця Зоряна Кайзер.

– Що Ви планували тут робити?

– Торгівельний павільйон, як нам надали дозвіл, так я і маю право будувати далі. Як на мене пишуть заяви, так і я йду зараз писати заяви у всі установи, бо Ви незаконно пошкодили моє майно.

В управлінні муніципальної поліції називають зведення торгівельного павільйону незаконним і самовільним, це з’ясували в суботу, коли спільно з представниками ЖЕКу на прохання мешканців виїхали на місце.

– По виклику мешканців, я разом з начальником ЖЕКу виїхали сюди, розібралися по документах, дали вказівку, попросили власника, що тут ставить це, припинити роботи, доповіли меру міста. Вказівка мера міста – демонтувати. Що зараз і робиться, але роблять це власними силами, а мали б робити це група міської ради по демонтажу, – розказує начальник управління муніципальної поліції Тернопільської міськради Сергій Волков.

Чиновники міськради пояснюють: договір оренди продовжили, проте не на ту земельну дялянку, яку наразі підприємець облаштовує.

– Йому було продовжено на два роки, до квітня місяця 2015 року договір оренди землі і управління архітектури йому погодили до кінця місяця цей паспорт прив’язки. Але він мав бути ось тут, де ще колись був павільйон, чому він там поставив, самі бачите це резонанс, будемо розбиратися чому саме там він його зробив, – каже начальник управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міськради Василь Бесага.