додому Новини Сім’ї учасників АТО з Тернополя не платитимуть за комунальні послуги

Сім’ї учасників АТО з Тернополя не платитимуть за комунальні послуги

597

ATO_11Сім’ї учасників АТО з Тернополя не платитимуть за комунальні послуги до кінця 2014. Таке рішення прийняли на 50-ій сесії депутати Тернопільської міськради. З кишень тернополян гроші на це не йтимуть, запевняє міське керівництво. Витрати покриватимуть комунальні підприємства та бюджет міста. Крім цього депутати знайшли спосіб узаконити торгівлю біля ринку “Оріон”, прийняли рішення про нагородження тернополян відзнаками Тернопільської міської ради, розглянули ряд господарських питань та вислухали мешканців мікрорайонів Кутківці та Пронятин.

Ювілейну, 50-ту сесію Тернопільської міськради, відкривають традиційно, співаючи гімн. На початку засідання про розпад оголошує фракція “Зелена планета”. Натомість утворили “Представництво Тернопільщини”, проте залишились в опозиції до влади. Проте вже спільно, майже одноголосно, депутати приймають рішення звільнити учасників АТО з Тернополя та членів їх сімей від сплати за комунальні послуги.

– А саме: утримання будинків та споруд і прибудинкових територій, централізованого водопостачання та водовідведення, централізованого опалення та постачання гарячої води, вивезення ТПВ з 1.09.2014 до 31.12 2014 року, – каже Микола ЛЕСІВ, начальник управління ЖКГ,  благоустрою та екології Тернопільської міськради

Для цього вони мають подати необхідні документи. Витрати покриватимуть комунальні підприємства та бюджет міста. Скільки це, поки сказати важко.

– Кількість учасників АТО для нас невідома на сьогодні. Їх вже є більше 200 чоловік, очікується, що найближчим часом буде 500. Ми ще не знаємо добровольців і всіх, хто там реально бере участь, – розповідає Сергій НАДАЛ, міський голова Тернополя.

Поки ж депутати перерахували витрати і перерозподілили гроші на інші потреби.

– Вдалося додатково спрямувати на управління соцполітики на компенсацію фізичним особам – 35 тисяч, на державні соцдопомоги малозабезпеченим сім’ям – 3,1 млн, на компенсацію населенню комунальних платежів – 200 тисяч гривень, – заявляє Вікторія ОСТАПЧУК, заступник міського голови Тернополя.

Серед більш, як сотні господарських питань сесії більше третини стосуються закріплення земельних ділянок під помешкання і городи громадян та за ОСББ, решта – продовження діючих договорів оренди, внесення змін до діючих, винесення об’ктів для продажу на аукціоні. Депутати знайшли спосіб не лише узаконити торгівлю біля “Оріону”, а й здешевити торгові місця для людей.

– Зафіксована територія, площею до 8 кв. метрів, де проходила торгівля несанкціонована… Тому було дано доручення узаконити цю торгівлю. Виявляється на цій території протягом не одного року збиралися гроші з людей. Куди ці гроші йшли, хай досліджують правоохоронні органи, бо жодна копійка не потрапила до бюджету Тернополя… На цій сесії прийняте рішення закріпити дану територію за комунальним підприємством, комунальним ринком, – каже Сергій НАДАЛ, міський голова Тернополя.

Вислухали на сесії і громадян. Активісти цікавились, чи залишається досі комунальною будівля на площі Героїв Євромайдану,4, тобто колишній кінотеатр “Україна”. Відповідь на звернення міськрада має дати до 29 серпня. Представники організації “Патріот України” підняли питання державих лотерей, за якими стоять російські організації. А мешканці мікрорайонів Пронятин і Кутківці прийшли на зустріч зі своїми бідами. Торік, кажуть, депутати пообіцяли їм відремонтувати дороги. Тепер готові самі дороги перекривати, щоб їх почули.

– Дитмайданчик ми зробили своїми силами, тільки треба там доріжки, качелі, сказали, що привезуть, поставлять, нема. Друге, сказали, що допоможуть зі школою, так ніхто і не зробив, було звернення до ВР і до вас.Третє питання – дороги, – розповідає Марія СЕНИК, мешканка Пронятина

Міський голова показує перелік робіт, проведених у цих мікрорайонах за останні 3 роки і їх вартість. Фінансування, каже, не менше, ніж в інших. Десятки тисяч гривень на дитсадки, сотні тисяч – на школи, мільйони – на дороги та вуличне освітлення, зокрема, 300 тисяч гривень на Глибоку Долинну, понад 600 тисяч – водопровід на Проектній, ремонт Тернопільської – 350 тисяч, Бригадної – понад 140. Цього року, розповідає, на кілька вулиць ввезли 210 тисяч тонн асфальту.

– Ремонт покрівлі даху ЗОШ №30 – 134 тис. грн, ТНВК №32 – 35 тис грн, 20- в 2014-му. По 30 школі 98 тис грн в 2014 – ремонт покрівлі даху. Проведення капремонтів фасаду, системи опалення в 25 школі – майже 70 тис. грн, – наголошує Сергій НАДАЛ, міський голова Тернополя

На носі – відзначення Дня міста. 28 серпня 12 людей отримають відзнаки міської ради.

 

– Пункт другий проекту рішення звучить так: “Міському голові вручити нагороду ТМР в урочистій обстановці на День міста”, – каже Ігор ТУРСЬКИЙ, секретар Тернопільської міськради

А от звання “Почесного громадянина Тернополя” цьогоріч не отримає ніхто. Жодних подань від установ, громадських організацій чи мешканців міськрада не отримала, а тернополяни як ніколи дружно спільно допомагали майдану і бійцям АТО, тому виділити когось одного, найбільш достойного, важко і напевне не варто, вирішили чиновники.