додому АТО Сьогодні Тернопільщина прощається зі ще одним Героєм (ВІДЕО)

Сьогодні Тернопільщина прощається зі ще одним Героєм (ВІДЕО)

710

vlcsnap-2014-08-20-19h30m09s0Сьогодні в останню дорогу провели юного Героя України Олександра Філя. 19-річний юнак загинув у зоні АТО, захищаючи свою країну. Він отримав смертельне поранення під час виконання бойового завдання.  Олександр був навідником аеромобільного-десантного батальйону військової частини А0284. Сотні мешканців Бережан, рідних, друзів, знайомих віддали честь і попрощалися сьогодні з Олександром Філем.

Добрий, розумний відповідальний, люблячий син і відважний солдат – так про Олександра Філя згадують близькі люди. Сьогодні храм у Бережанах не міг умістити всіх, хто хотів попрощатися з юнаком. Олександр – єдина дитина в сім’ї. Він був учасником молодіжної спортивно-патріотичної організації “Сокіл”. А згодом пішов на службу за контрактом.

Немає більшої любові, ніж віддати своє життя за друзі, рідних і Батьківщину. У молодому серці Олександра було стільки любові, що він не побоявся захищати свої країну.

Побратими із сумом згадують Олександра. Кажуть, не залежно від обставин він завжди посміхався.

– Він був справжній герой. Він загинув, як герой. Він завжди був попереду, разом з нами, ніколи не ховався за спини. Він був достойний, дісно герой, – каже Олег, який служив з Олександром Філем

У пам’яті рідних Олександр назавжди залишиться сміливим, юним і з посмішкою на обличчі. Справжній чоловік, так про нього згадують однокласниці.

– Мені навіть здавалося деколи, що він народився трошечки не в той час. Якби він народився століття тому, то був би таким чоловіком, про якого пишуть книжки. Він був дуже мужній і, навпено, перший в класі, з ким я пішла би в розвідку, -розповідає Наталя, однокласниця Олександра Філя.

В останню дорогу Олександра Філя вийшли проводжати ч не усі мешканці Бережан. Герої не вмирають, бо пам’ять про них житиме вічно.

– Дорогі брати і сестри, на Сході йде війна. Гинуть кращі діти, сини нашого українського народу. Той ворог хитрий і підступний, а його плани незрозумілі. Вони може кожної миті прийти і нищити цілу Україну. Тому я закликаю усіх до посиленої молитви. Молімся, бо тільки Господь Бог може дати мир і спокій у нашій Україні,  – закликає Кир Василій СЕМЕНЮК, Архиєпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський.