додому Новини Синоптики: спека близько 30 градусів буде щонайменше до 3 серпня

Синоптики: спека близько 30 градусів буде щонайменше до 3 серпня

756

жараВисока пожежна небезпека 4-го класу у четвер, а у п’ятницю найвищого 5-го класу збережеться у північній частині нашої області, попереджають рятувальники. Спека близько 30 градусів щонайменше до 3 серпня, при цьому на Тернопільщині на дощі, як освіжаючий фактор, можуть розраховувати хіба на півдні області. Принаймні такий попередній прогноз синоптиків. Лікарі у свою чергу нагадують людям, як рятуватися від спеки.

Синоптики кажуть, спека на Тернопільщину йде з Балкан. За Цельсієм може бути до 34градусів тепла. Про дощі може мріяти хіба що Південь області. Мова йде про Заліщики, Борщів та Чортків. Така погода, за попереднім прогнозом, притримається до 3 серпня. Спека, яку передбачають, аномальною для літа не назвеш. Але людям вкотре нагадують про можливі її небезпеки – теплові та сонячні удари. Обидва ці явища, крім погіршення самопочуття і втрати свідомості можуть загрожувати життю, кажуть лікарі. І вкотре дають кілька нескладних порад.

– Виходите на вулицю – обов’язково прикривайте голову якимось головним убором. Як правило, він має бути світлого кольору. Якщо маєте, скажем, змогу, то частіше бувайте в місцях де є прохолода, тінь. Вживайте підсолені напої, підсолену воду можна спокійно пити. І ще одна порада: під час спекотних днів не потрібно перевантажувати свій кишечник. Треба щось таке легеньке вживати і в не дуже великих кількостях, – радить лікар-методист Комунальної установи Тернопільської облради “Центр здоров’я” Андрій Зарусінський.

Якщо йдете відпочивати до водойми, чи просто засмагати – то їжте хоча б за годину до цього, інакше організм перегріється у рази швидше, радять медики. Найбільш небезпечно бути на сонці із 11 години до 16.