додому Новини Самодіяльний народний аматорський хор с. Шляхтинці Тернопільського району відзначив ювілей

Самодіяльний народний аматорський хор с. Шляхтинці Тернопільського району відзначив ювілей

1306

vlcsnap-2014-11-20-15h50m10s1925-річчя самодіяльний народний аматорський хор села Шляхтинці Тернопільського району  відзначив концертом “Україно, молюся за тебе”. Водночас виступ став прослуховуванням на підтвердження для колективу звання народного. 

У залі будинку культури села Шляхтинці ще до концерту яблуку ніде впасти. За кулісами – хвилювання і метушня перед відповідальним виступом. У залі – найрідніші люди. Шляхтинці – село співуче. І причетність до сільського хору мають чи не у кожній родині.

– Цей колектив ще був заснований за роки радянської влади, збиралися не в клубі, а десь так підпільно. Це колектив заснований на базі церкви як церковний, а потім вже в часи Незалежності ми вже вирішили займатися в будинку культури, в нашому клубі. І ось так працюємо вже 25 років, – пригадує художній керівник народного аматорського хору с. Шляхтинці Степан Матковський.

Учасники хору – різні за віком, освітою, професією і уподобаннями, але їх усіх єднає любов до української пісні. Вони зранку поспішають до праці, а ввечері – до рідного колективу. Співають, втілюючи свої мрії.

– Про те, щоб якась культура була в селі, своя культура, не привезена за гроші, а своя, сільська культура, яка вона є, але він прагне рівня. Мені подобається. Я тут вже кілька років акомпоную. Нормальні люди, працьовиті люди, – каже  баяніст народного аматорського хору с. Шляхтинці Олег Турчин.

Із колективом спілкувалась Галина Мацейків. Її програму “Сільський календар” дивіться незабаром на каналі TV-4.