додому Головні Про розслідування резонансних злочинів на Тернопіллі розповів прокурор Юрій Гулкевич

Про розслідування резонансних злочинів на Тернопіллі розповів прокурор Юрій Гулкевич

866

vlcsnap-2014-09-30-15h08m50s102Міліціонер, якого підозрюють у ДТП, яка трапилась у липні і в результаті якої загинув 19-річний хлопець у селі Стриївка, говорить неправду. Про це свідчать висновки відповідних експертиз. Версію, що хлопець лежав на дорозі, а водій на нього наїхав, експертиза спростовує. Про розслідування резонансних злочинів на Тернопіллі розповів сьогодні журналістам обласний прокурор Юрій Гулкевич.

ДТП, яка трапилась в ніч проти 8 липня на дорозі між селами Стриївка та Киданці Збаразького району, набула резонансу. Тоді міліціонер збив 19-річного хлопця. Водій злякався і втік з місця пригоди. Але за кілька годин сам прийшов до правоохоронців. Односельці загиблого, розповідали про цю подію так: “Вночі на дорозі випадково зустрілись 19-річний мешканець села Стриївка та міліціонер. Хлопець з невідомих причин почав тікати від правоохоронця, той автівкою наздогнав та збив юнака. Від отриманих травм хлопець загинув”.  У підозрюваного міліціонера інша версія того що сталося, він стверджував, що в момент наїзду хлопець уже лежав на землі. Ці покази є неправдивими, про це свідчать результати експертизи, каже прокурор області.

– Завершена судово-медична експертиза, яка не є на користь працівника міліції. Версія, яка була висунута працівником міліції, що хлопець лежав на дорозі, а водій на нього наїхав на лежаче тіло, вона фактично цими експертизами, які на даний момент вже завершені спростовується. Висновок судово-медичної експертизи є конкретний, потерпілий у момент контакту з автомобілем перебував у вертикальному або наближеному до вертикального положення, – розповідає прокурор Тернопільської області Юрій Гулкевич.


Підозрюваний у цьому ДТП зараз перебуває на волі, оскільки вніс 35 тисяч застави. Наразі за даним фактом завершується остання експертиза, в прокуратурі планують передавати кримінальне провадження з обвинувальним актом до суду. Завершується також розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за заявою матері 15-річної дівчини про зґвалтування її дочки міліціонерами Борщівського райвідділу. Наразі відомі попередні висновки незалежної ДНК-експертизи. Вони свідчать про непричетність трьох міліціонерів до зґвалтування неповнолітньої. Сам висновок експертизи в прокуратуру ще не надіслали, проте експерти кажуть, що сліди біологічного походження правоохоронцям не належать .

– Це Одеський інститут судових експертиз, вони там навантажені, там дуже складна експертиза, багато надано слідів біологічного походження. Однак, як повідомив експерт, сліди біологічного походження працівникам міліції не належать, – говорить заступник прокурора Тернопільської області Олег Галицький.